Video

Ook Harleydag in Valkenswaard gaat niet door, burgemeester trekt vergunning in

28 maart 2014 om 08:02 • Aangepast 22 november 2020 om 01:15
nl
De Harleydag in Valkenswaard gaat 26 april niet door. Burgemeester Anton Ederveen heeft op advies van de politie besloten om de vergunning in te trekken. De politie denkt dat de kans bestaat dat motorclubs met elkaar op de vuist gaan tijdens het evenement.
Profielfoto van
Geschreven door

Donderdag werd al bekend dat burgemeester Hans Ubach van Laarbeek de vergunning voor het motorweekend van Liberator in Aarle-Rixtel had ingetrokken.
Valkenswaard baaltVoorzitter Corry Daalhof van de harleydag in Valkenswaard baalt van het intrekken van de vergunning. "We moeten vlak voor het evenement nu heel veel mensen teleurstellen", vertelt ze. "Heel veel goeden lijden nu onder de kwaden"
Voor Daalhof is het lastig inschatten of er inderdaad dreiging is dat het mis zou gaan. "Als je op een Harley rijdt zit je niet per definitie in het wereldje van de motorclubs. Op tv horen we nu dat er een bendeoorlog op komst is, maar meer weet ik daar ook niet van."
Vespa Dag in BredaOok in Breda gaat de Harleydag niet door. Er komt een scootervariant, de zogenoemde Vespa Dag. Het evenement staat gepland op zondag 1 juni.
'Helaas'Ederveen liet via Twitter weten dat hij het jammer vindt dat hij de vergunning in moet trekken. 'Maar de veiligheid van en voor de inwoners staat voorop', twitterde hij.
Sommige mensen reageerden teleurgesteld op het besluit. "Kunt u mij uitleggen waarom de Harleydag niet mag doorgaan? Lijkt me maar een saaie Koningsdag in Valkenswaard worden zo :(", schreef Susanne Schaap. "Weer een mooi evenement naar de knoppen, waarom?", voegde Jeroen Schijvens toe. De horeca op de Markt gaat snel op zoek naar een alternatief voor de Harleydag zegt Marc Glaser van café de Bel. "Het staat als een paal boven water dat we iets organiseren".
BandidosDe vergunningen zijn ingetrokken, omdat er kort geleden problemen waren in Geleen met de Nederlandse afdeling van de Bandidos. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.Tientallen Hells Angels trokken toen naar Limburg.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.