Moslima Leila Kallal krijgt excuses van politie Roosendaal na klacht over uitzendbureau

28 maart 2014 om 16:28 • Aangepast 22 november 2020 om 01:14
nl
De politie Zeeland-West-Brabant heeft haar excuses aangeboden aan moslima Leila Kallal. De studente voelde zich niet serieus genomen toen ze aangifte wilde doen van discriminatie tegen een uitzendbureau in Roosendaal. Ze diende een klacht in tegen de politie.
Profielfoto van
Geschreven door

De jonge vrouw uit het Zeeuwse Yerseke werd begin dit jaar een stageplaats geweigerd door uitzendbureau All In in Roosendaal, omdat er een vermoeden was dat ze een hoofddoek zou gaan dragen.
'Islam hoort niet bij Nederland'Bij een poging om aangifte te doen zou een politieagente erg aarzelend hebben gereageerd en haar persoonlijke mening hebben gegeven. Ze zou tegen Kallal hebben gezegd dat de islam niet bij Nederland hoort en moslims zich maar moeten aanpassen.
Ook moest ze op een later moment maar terugkomen. En dat deed de moslima in het gezelschap van PvdA-politicus Ahmed Marcouch. Op advies van de politicus diende Kallal een schriftelijke klacht in.
Klacht gegrondDe politie heeft die klacht deze week gegrond verklaard. Zo is te lezen in de brief die de studente vrijdag via twitter verspreidde.

Kallal heeft de excuses aanvaard en zegt dat het vertrouwen in de politie is hersteld.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.