Zondag perfect om te barbecueën: veel zon, weinig wind en langer licht

28 maart 2014 om 16:36 • Aangepast 22 november 2020 om 01:15
nl
Haal de spinnenwebben maar van je barbecue en ren naar de winkel voor een vleespakket want het wordt heerlijk barbecueweer dit weekend! Vooral zondag blijft het tot laat op de avond goed te doen in de buitenlucht. Bijkomend voordeel: vanwege de zomertijd is het zondag een uur langer licht.
Profielfoto van
Geschreven door

Zondag wordt het 20 tot 22 graden in Brabant. "Er staat dan weinig wind, windkracht 2 tot 3", vertelt weerman Casper Hootsen van MeteoGroup.
Klok uur vooruitIn de nacht van zaterdag op zondag gaat de klok een uur vooruit, dus zondagavond gaat de zon een uur later onder. "Om acht uur 's avonds is het daardoor nog 16 tot 18 graden", legt de weerman uit.
"Na zonsondergang gaat het dan wel hard, maar om tien uur 's avonds is het toch nog zo'n 12 graden."
Ook zaterdag lekker weerZaterdag is het overigens ook prima toeven. Weliswaar staat er dan iets meer wind, maar met overdag 19 tot 20 graden is het prima weer om de de natuur in te trekken, op een terrasje te gaan zitten of anderszins van de buitenlucht te genieten.

Wachten op privacy instellingen...

De maand maart is ons dit jaar sowieso goed gezind qua hoge temperaturen. We hadden al de warmste 9 maart ooit (21 graden) en eind vorige week tikte het kwik zelfs al een keer de 23 graden aan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.