Breda en Den Bosch zijn een afdeling van motorclub No Surrender rijker

BREDA - Breda en Den Bosch zijn sinds dinsdagavond een afdeling van de motorclub No Surrender rijker. In Emmen zijn op een clubavond van No Surrender beide afdelingen geïnstalleerd.
De chapter in Breda gaat Dark Side heten en in Den Bosch wordt de afdeling Brotherhood genoemd. “Breda wordt een volwaardige afdeling van de motorclub. De afdeling in Den Bosch is ondersteunend, maar kan op elk moment aangeven dat ze een eigen chapter willen gaan oprichten”, vertelt journalist Thomas Kusters van de regionale omroep L1 in Limburg.

Hij volgde de officiële toelating van beide afdeling. “Vanwege de dood van een van de No Surrender-leden was de toetreding verplaatst naar Emmen. Daar konden alle leden van de motorclub ook afscheid nemen van de overleden motorrijder.” De afdeling in Breda gaat geleid worden door een Tilburgs lid van No Surrender. Kusters: "Hij wilde graag een eigen afdeling beginnen."

Verhoudingen op scherp
De verhoudingen in de wereld van motorclubs staat nogal op scherp de laatste tijd. De motorclubs Hells Angels en Bandido’s hebben het niet op elkaar. En ook de motorclub No Surrender staat niet positief bekend.

Kusters: “Toch hoeven we ons geen zorgen te maken. President Klaas Otto van No Surrender heeft aangegeven zich niet te willen mengen in het conflict tussen de Hells Angels en Bandido’s. Hij is bevriend met enkele Duitse chapters van de Bandido’s, maar zal zich afzijdig houden”, geeft Kusters aan.