Twee doden bij gewapende overval op juwelier Goldies in Deurne

28 maart 2014 om 23:44 • Aangepast 24 april om 10:59
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Omroep Brabant
Politie heeft de straat afgezet (foto: Martien van Dam / SQ Vision)
Omroep Brabant
De ingang van juwelier Goldies in Deurne
1/6 De politie over de overal in Deurne waarbij twee doden vielen
Bij een overval op juwelier Goldies in de Milhezerweg in Deurne zijn vrijdag aan het einde van de middag twee doden gevallen. De politie heeft bevestigd dat het om de overvallers gaat. De eigenaar van de juwelierszaak is in zijn hand geschoten. Wie de overvallers heeft doodgeschoten staat nog niet vast.

Over de schutter doen verschillende verhalen de ronde. De vrouw van de juwelier zou de schutter zijn, maar de politie wil dit nog niet bevestigen. Of er andere mensen in de zaak waren op dat moment, is niet duidelijk. De eigenaar is gewond geraakt bij de overval. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.
Onderzoek gaat zaterdag verderDe straat werd na de overval afgezet en stond vol met politie. Er werd vrijdagavond onderzoek gedaan door de technische recherche. De politie gaat zaterdag verder met het sporenonderzoek en het buurtonderzoek. Tot de rechercheurs en andere speurders zaterdagochtend verder gaan, wordt de winkel aan de Milhezerweg bewaakt.
Voor zover bekend gaat het om twee overvallers, de politie zoekt niet naar anderen. Een auto is weggesleept in de straat.
'Wacht met oordeel'Burgemeester Hilko Mak van Deurne zegt in een reactie dat hij erg geschrokken is. “Dit is het tweede incident dat zich in korte tijd voordoet in de wijk Walsberg." Hij doelt daarmee op de overval op een huis aan de Bivakweg. Daarbij werd de bewoonster vastgebonden.
Mak spreekt over een 'grote impact op het veiligheidsgevoel in Walsberg en in de rest van Deurne'. De burgemeester vraagt om te wachten met het vormen van een oordeel, totdat politie en justitie hun werk hebben gedaan en precies duidelijk is wat er zich heeft afgespeeld. Hij betuigt zijn medeleven aan alle slachtoffers en betrokkenen.
Eerder overvallen in 2010In januari 2010 is de juwelier ook al overvallen. Toen werden de juwelier en zijn vrouw bedreigd. Uiteindelijk gingen de daders er zonder buit vandoor.  
Bij juwelier Goldies kan je als bezoeker niet zomaar binnenkomen. Je moet aanbellen waarna de juwelier kijkt wie er voor de deur staat. Als je dan wordt binnengelaten, kom je in een sluis, waarna de juwelier zelf de tweede deur moet openen.
Alles over de fatale schietpartij bij juwelier Goldies in Deurne lees je op omroepbrabant.nl/goldies

Wachten op privacy instellingen...