Daders doodgeschoten bij gewapende overval Goldies Deurne: vrouw juwelier vermoedelijke schutter

28 maart 2014 om 23:44 • Aangepast 24 april om 10:59
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Omroep Brabant
Politie ter plekke (foto: Jaap Mar Diemel)
Omroep Brabant
Onderzoek door politie (foto: Jaap Mar Diemel)
1/8 Daders doodgeschoten bij overval in Deurne
Bij een gewapende overval op juwelier Goldies in de Milhezerweg in Deurne zijn vrijdagmiddag de twee overvallers doogeschoten. Marina Sanders, de vrouw van de juwelier, zou de schutter zijn, maar dat wil de politie nog niet bevestigen. Haar man Willy Sanders werd in zijn hand geschoten en is naar het ziekenhuis gebracht.
Geschreven door

De overval vond rond tien over halfzes plaats. Volgens meerdere buurtbewoners heeft de vrouw van de juwelier de schoten gelost. Marina Sanders zou de overval thuis hebben gezien op bewakingsbeelden en vervolgens met de auto naar de winkel zijn gereden. Vervolgens zou ze de twee daders hebben doodgeschoten, melden diverse buurtbewoners.
Deze toedracht staat nog steeds niet vast. Er zijn ook nog steeds verhalen dat een medewerkster van de winkel of eigenaar Willy Sanders de dodelijke schoten zou hebben gelost.
[Tweet:body:https://twitter.com/EmileVaessen/status/449629197888413696]
'Eigenaar deinst niet terug'Een van de buurtbewoners die tegenover de juwelier woont, zegt eigenaar Willy Sanders te kennen als een man die niet snel terugdeinst. Kennissen bevestigen dit: "Die twee geven niet zomaar hun spullen maar. Dat zit niet in hun aard. Zo zijn ze niet uitgevallen." 
Verder vinden omstanders het maar vreemd dat de overvallers juist deze winkel uitkozen. Er zijn rond het pand namelijk meerdere wegen opgebroken, waardoor er nauwelijks een vluchtweg is. Tenzij je op die plek goed bekend bent, zo is de algemene teneur.
[Tweet:body:https://twitter.com/Ropj/status/449614278459666433]
Verder onderzoekOok een deel van de aangrenzende straat Eekhof werd enige tijd afgezet. Volgens buurtbewoners hebben de overvallers daar enige tijd gepost. De politie zou er sigarettenpeuken en kauwgom hebben opgepakt voor onderzoek. Zaterdagochtend heeft de technische recherche onderzoek gedaan in en om het pand. Het pand wordt nog bewaakt en zondag gaat het onderzoek bij het pand weer verder.
Eerder overvallen in 2010In januari 2010 is de juwelier ook al overvallen. Toen werden de juwelier en zijn vrouw bedreigd. Uiteindelijk gingen de daders er zonder buit vandoor.  
Alles over de fatale schietpartij bij juwelier Goldies in Deurne lees je op omroepbrabant.nl/goldies
[Tweet:body:https://twitter.com/EmileVaessen/status/449614205680099328]                         

Wachten op privacy instellingen...