Video

Bouwbedrijf STB Exclusive Projects in Etten-Leur sleept Wesley Sneijder en Yolanthe voor de rechter

9 april 2014 om 19:08 • Aangepast 24 april 2020 om 11:28
nl
Het Etten-Leurse bouwbedrijf STB Exclusive Projects spant een rechtszaak aan tegen Wesley Sneijder en Yolanthe Sneijder-Cabau. De voetballer van Galatasaray en de actrice zouden de verbouwing van hun villa op Ibiza hebben geannuleerd en de gemaakte kosten niet betalen. Dat zegt directeur Jeroen Nuijten van de bouwonderneming. "Alles was al ontworpen. Van het nachtkastje van Wesley tot aan de gordijnen voor Yolanthe."
Geschreven door

Nuijten had van Wesley en Yolanthe de opdracht gekregen een huis in Ibiza van A tot Z te renoveren en te verbouwen. "Het ging om een villa met tien kamers bij Cala Tarida aan de zuidwestkant van Ibiza. Yolanthe zou het huis, dat in slechte staat is, hebben geërfd van haar vader."
'Gek, want ze waren erg tevreden'Begin dit jaar besloot het nieuwe management van Wesley en Yolanthe zonder opgaaf van reden de opdracht stop te zetten. "Echt heel vreemd, want Wesley en Jolanthe waren erg tevreden over onze werkzaamheden. We hadden langs alle kanten goedkeuringen gekregen", zegt de verbouwereerde directeur.
Volgens Nuijten kwam de annulering binnen vlak voordat de verbouwwerkzaamheden op Ibiza zouden beginnen. "We hadden al een jaar met een heel team gewerkt aan de voorbereidingen en honderden ontwerpen. We hebben hier boeken vol! We zijn minstens tien keer over de vloer geweest bij Wesley en Yolanthe op Ibiza en in Istanbul. Alles was ontworpen van het nachtkastje van Wesley tot aan de gordijnen."
'Schade is aanzienlijk'Het bouwbedrijf heeft inmiddels de rekening opgemaakt. Om privacyredenen wil Nuijten niet zeggen hoe hoog de schadepost is. "Maar dit loopt eerder in de tonnen dan in de tienduizenden euro's". Hij heeft herhaaldelijk contact gezocht met het management van 'De Sneijders', maar de betalingen blijven uit.
STB Exclusive Projects begint nu een rechtszaak om de gemaakte kosten te verhalen. "We worden juridisch bijgestaan door voormalig advocaat Bram Moszkowicz uit Amsterdam en advocaat Hans van Oijen uit Etten-Leur", vertelt Nuijten.
Reactie Wesley en YolantheWesley en Yolanthe laten via een persverklaring weten dat ze zich van geen kwaad bewust zijn. "STB verlangt alsnog een vergoeding voor werkzaamheden waarvoor geen opdracht is verleend. Dergelijke kwesties plegen voor de rechter te worden gebracht", aldus het stel.
Ze betreuren het dat het bouwbedrijf de openbaarheid heeft gezocht. Wesley en Yolanthe keuren deze handelswijze af en wachten de uitkomst van eventuele gerechtelijke stappen van STB met vertrouwen af, zo staat in de verklaring te lezen.
Echtpaar laat wel vaker rekening openstaanIn 2010 kwam het stel in het nieuws, omdat er gedoe was over rekeningen voor hun bruiloft. Die zijn uiteindelijk wel betaald.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.