Video

Groot protest tegen gemeentebestuur Laarbeek: 'Deze coalitie stinkt'

29 maart 2014 om 17:39 • Aangepast 22 november 2020 om 01:14
nl
Ruim vijfhonderd mensen lieten zaterdagmiddag weten dat ze het nu al helemaal hebben gehad met de nieuw gevormde coalitie in de gemeente. De Partij Nieuw Laarbeek (PNL) won flink bij de gemeenteraadsverkiezingen, maar werd tot onvrede van de partij zelf en ook van veel stemmers, buitenspel gezet bij het vormen van een nieuw gemeentebestuur.
Profielfoto van
Geschreven door

De vier andere kleinere partijen in Laarbeek hadden ineens een coalitie gevormd.
Boze menigte"Gewoon achter onze rug om", liet Hans Vereijken van PNL aan Omroep Brabant weten. De werkgroep die de formatie heeft geregeld, moest zich zaterdagmiddag in het openbaar verantwoorden tegenover een boze menigte.
Dat gebeurde bij het gemeentehuis in Beek en Donk. Een tractor die voor het gemeentehuis geparkeerd stond, zette al meteen de toon. Er hing een spandoek op met de woorden: 'Deze coalitie stinkt'.

Wachten op privacy instellingen...

Volgende keer beter"Het proces in Laarbeek moet de volgende keer professioneler, door een onafhankelijke informateur", liet de werkgroep weten, maar hoewel Vereijken van PNL best opnieuw om de tafel wil, was de werkgroep zaterdagmiddag duidelijk. De partijen willen niet opnieuw in gesprek. Het publiek beantwoordde dit met een hard boegeroep.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.