Demonstratie in Eindhoven tegen juweliersvrouw Deurne: 'Moordenaar, moordenaar, moordenaar!'

30 maart 2014 om 00:33 • Aangepast 24 april om 11:01
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/5 Korte demonstratie op het stadhuisplein in Eindhoven na schietpartij in Deurne
Op het Stadhuisplein in Eindhoven hebben zaterdagavond rond elf uur zo'n dertig mensen geprotesteerd tegen de juweliersvrouw uit Deurne. Volgens de actievoerders wordt ze onterecht als held gezien. Tijdens de demonstratie werd meerdere malen 'moordenaar' gescandeerd.
Geschreven door

De actievoerders hadden enkele spandoeken bij zich. Op een van de doeken stond te lezen: 'Marina is geen held'. Marina Sanders is de vrouw van Willy Sanders, de eigenaar van juwelierszaak Goldies in Deurne.
De politie kwam ter plaatse om de protesteerders uiteen te drijven. Binnen een half uur was de demonstratie weer voorbij. Het is verboden om te protesteren op het Stadhuisplein zonder vergunning.
[Tweet:body:https://twitter.com/Ropj/status/450039708845113344]
'Overvallers doodgeschoten'Bij een overval op juwelier Goldies in de Milhezerweg in Deurne zijn vrijdag aan het einde van de middag twee doden gevallen. De politie heeft bevestigd dat het om de overvallers gaat. Een van de twee is een 20-jarige man uit Eindhoven.
Wie de overvallers heeft doodgeschoten staat nog niet vast. Volgens diverse geruchten zou de vrouw van de juwelier dit hebben gedaan. Er is veel steun voor de vrouw.
'Vermoedelijk zelfverdediging'Hoofdofficier van justitie Bart Nieuwenhuizen liet zaterdagavond weten dat het koppel waarschijnlijk uit zelfverdediging heeft gehandeld. "Dat betekent dat een rechter het beroep op noodweer hoogstwaarschijnlijk zal honoreren. Ze zullen dus waarschijnlijk geen straf krijgen'', aldus Nieuwenhuizen.
Volgens de protesteerders wordt te snel de conclusie getrokken dat het noodweer is. "Ze heeft wel twee mensen doodgeschoten", aldus een van de actievoerders. "We hebben vandaag besloten om te gaan demonstreren en we gaan door tot er een nieuw besluit komt."
Alles over de fatale schietpartij bij juwelier Goldies in Deurne lees je op omroepbrabant.nl/goldies.

Wachten op privacy instellingen...