Video

Duizend RKC-fans maken lawaai voor degradatiekraker Roda JC: ‘Een dolle boel hier'

30 maart 2014 om 16:03 • Aangepast 22 november 2020 om 01:13
nl
De afstand tussen Waalwijk en Kerkrade bedraagt meer dan honderdvijftig kilometer, maar daar hebben pakweg duizend RKC-supporters lak aan. Zondagmiddag is dé belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Lijfsbehoud in de eredivisie staat op het spel in het duel met rodelantaarndrager Roda JC. "Het is echt een dolle boel hier" laat supporter John weten in radioprogramma Sportlunch.
Profielfoto van
Geschreven door

Bij winst lijkt degradatie bezworen voor de club uit Waalwijk, maar bij verlies komt de eredivisionist in de problemen. RKC begint met slechts twee punten voorsprong de cruciale wedstrijd tegen de Limburgse opponent. "De wedstrijd gaat om de toekomst van onze club", liet oefenmeester Erwin Koeman eerder weten.

Die gedachte overheerst zaterdagmiddag ook bij de supporters. Onder het motto 'Met z'n allen' is het uitvak met duizend RKC-supporters helemaal vol. Luid wordt er gezongen, veel wordt er gedronken. "We moeten sowieso voor de drie punten gaan", vertelt supporter John onder veel lawaai vanaf de tribune.
SfeeractiesDaarvoor hebben de fans een aantal sfeeracties georganiseerd, vertelt de supporter. Ongeveer twintig bussen zijn zondag ingezet om de duizend supporters te vervoeren. "Dat heb ik nog niet meegemaakt sinds ik bij RKC ben", reageerde Koeman vrijdag.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.