Video

Vrouw overleden na familiedrama in huis aan Rubenshof in Oosterhout, zoon (10) gewond

31 maart 2014 om 18:01 • Aangepast 22 november 2020 om 01:12
nl
Na huiselijk geweld in een huis aan de Rubenshof in Oosterhout is maandagochtend een 42-jarige vrouw overleden. De politie heeft haar partner (41) gearresteerd. Ook hij raakte gewond en is naar een ziekenhuis in Breda gebracht, waar hij wordt bewaakt.
Profielfoto van
Geschreven door

De hulpdiensten, waaronder de traumahelikopter, werden rond acht uur gealarmeerd over het 'ernstige geweldsincident.' De vrouw werd zwaargewond in huis gevonden.
Overleden in ziekenhuisDe mishandelde vrouw werd naar het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg gebracht. Daar is ze aan haar verwondingen overleden.

Wachten op privacy instellingen...

Zoontje (10) gewondDe 10-jarige zoon van het stel raakte gewond, maar kon ter plaatse worden behandeld. Het is niet duidelijk hoe het kind gewond is geraakt. De jongen is door buren opgevangen.
Buurtbewoners melden aan Omroep Brabant dat het jongetje zich tijdens het huiselijk geweld had opgesloten in de badkamer. Daar zou hij het alarmnummer 112 hebben gebeld.
De recherche is een sporenonderzoek begonnen. Een woordvoerder van de politie zegt dat er vermoedelijk een wapen is gebruikt, maar geen vuurwapen.
Burgemeester naar basisschool jongetjeStefan Huisman, de burgemeester van Oosterhout, ging rond elf uur ter plaatse nadat hij over 'het ernstige geval van huiselijk geweld' had gehoord. Hij sprak daar ook met het jongetje. "Dat was geen gemakkelijk gesprek."
Ook heeft Huisman de basisschool van het jongetje bezocht en hulp aangeboden. "Dit is een zwarte dag, een menselijk drama, heel tragisch", reageert de burgemeester. "Ik leef erg mee."

Wachten op privacy instellingen...

De school heeft alle leerlingen tussen de middag een brief voor hun ouders meegegeven en daarnaast een mail gestuurd. De leerlingen van de klas van het het jongetje (groep 6) krijgen de komende tijd extra aandacht. De school wordt daarin bijgestaan door slachtofferhulp en GGD. De ouderraad spreekt van 'uiterst adequaat handelen' van de school.
Zowel in de straat als op het schoolplein overheerst verbijstering over het drama, dat geen mens had zien aankomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.