Jetse Batelaan (Artemis) komt met eerste Artemis-voorstelling: zijn Brabantse visitekaartje

31 maart 2014 om 15:52 • Aangepast 24 april om 11:03
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/2 Jetse Batelaan maakt zijn eerste voorstelling als artistiek leider van Artemis
Het zijn spannende dagen voor regisseur Jetse Batelaan. Vrijdag gaat zijn voorstelling 'De dag dat de papegaai zelf iets wilde zeggen' in première. Nou heeft Jetse al (veel) meer voorstellingen gemaakt, maar dit is de eerste die hij maakt als artistiek leider van Theater Artemis uit Den Bosch. Het wordt, om het zo maar te zeggen, zijn visitekaartje in het Brabantse.

Batelaan is de opvolger van Floor Huygen, die door ziekte in 2012 moest stoppen met een bijzondere theatercarriére van ruim 25 jaar. Hij is al een poosje bezig bij Artemis, maar moest nog veel tijd besteden aan voorstellingen waaraan hij eerder al bij andere gezelschappen was begonnen.
Dát en het plotselinge vertrek van Floor Huygen zorgde ervoor dat Artemis de laatste tijd minder zichtbaar was; veel liefhebbers kijken uit naar een nieuwe voorstelling van het Brabantse topgezelschap.
Niet door de knieënBatelaan voelt zich in ieder geval thuis bij de eigen sfeer van de jeugdvoorstellingen van Artemis. "We nemen ons publiek serieus", zegt hij. "Ook aan een jong publiek kan je serieuze verhalen vertellen zonder dat je door je knieën gaat. Het mag serieus zijn, het mag opvallend zijn, het kan vreemd zijn en dat dóen we toch."
'De dag dat de papegaai zelf iets wilde zeggen' gaat over napraten, over hoe moeilijk het kan zijn om ergens je eigen woorden voor te vinden. En het publiek mag meedoen, al is het flauwe om daarover hier meer te vertellen.
'De dag dat de papegaai zelf iets wilde zeggen' gaat vrijdag in premiére in De Verkadefabriek in Den Bosch. Woensdag en donderdag zijn er al try-outvoorstellingen.

Wachten op privacy instellingen...