Video

ME bewaakt omgeving juwelierszaak Goldies Deurne, bijeenkomst jongeren op geheime locatie

31 maart 2014 om 21:01 • Aangepast 22 november 2020 om 01:12
nl
De omgeving van de vrijdag overvallen juwelierszaak Goldies in Deurne werd maandagavond streng bewaakt door politie en de Mobiele Eenheid (ME). Een bijeenkomst in Eindhoven van Marokkaanse jongeren die eerder demonstreerden tegen de juweliersvrouw, was verplaatst naar een geheime locatie.
Profielfoto van
Geschreven door

De exacte aanleiding van de ME-inzet in Deurne is onbekend, maar waarschijnlijk vreesde de politie dat er ondanks het samenscholingsverbod en demonstratieverbod weer gedemonstreerd zou worden in Deurne.
Spandoek verwijderdDemonstranten lieten zich maandagavond echter nauwelijks zien. Wel zo'n 250 buurtbewoners en andere geïnteresseerden die op de politieinzet afkwamen.
De politie haalde een spandoek met een steunbetuiging voor de overvallen juweliersvrouw Marina Sanders weg. Twee vrouwen hingen het spandoek, met de tekst 'Respect voor Marina', op bij de juwelierszaak. Het doek mocht niet blijven hangen om een eventuele escalatie van de situatie te voorkomen. De vrouwen toonden begrip voor het ingrijpen van de politie.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Zekere voor het onzekere"We nemen het zekere voor het onzekere en surveilleren in de omgeving. We kunnen nog niet zeggen of we de hele week extra beveiliging gaan opvoeren nabij de juwelierszaak", laat politiewoordvoerder Imca van Dijk weten. Politiewagens en bussen van de Mobiele Eenheid surveilleren in de buurt van de Milhezerweg. Ook op toegangswegen buiten Deurne staat ME verdekt opgesteld.
Om nieuwe betogingen in de kiem te smoren vaardigde de gemeente een noodverordening af, met daarin dus een samenscholings- en demonstratieverbod. Aan omstanders is niet verteld waarom er plotseling extra bewaking is bij Goldies. Enkele inwoners kregen maandagavond een waarschuwing van de politie in verband met het samenscholingsverbod.
Bijeenkomst in Eindhoven afgeblazenZo'n dertig Marokkaanse jongeren, die eerder demonstreerden tegen de juweliersvrouw, zouden maandagavond bijeenkomen in jongerencentrum De Dommel in Eindhoven. Die bijeenkomst werd echter verplaatst naar een geheime locatie, omdat de jongeren absoluut geen media-aandacht wilden.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

'Etnische spanningen'Een demonstratieverbod in Deurne gaat heel ver in de beteugeling van etnische spanningen, stelt lector Otto Adang uit Heeze.
Eerder op de maandag werd bekend dat de tweede gedode overvaller hoogstwaarschijnlijk niet uit Nederland komt. Marokkaanse jongeren in Eindhoven vermoeden dat de man illegaal in Nederland verbleef.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Alles over de fatale schietpartij bij juwelier Goldies in Deurne lees je op omroepbrabant.nl/goldies.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.