Familiebedrijf De KaasKoning bestaat zeventig jaar

1 april 2014 om 13:00 • Aangepast 24 april om 11:06
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/2 Familiebedrijf De Kaaskoning bestaat zeventig jaar
Het familiebedrijf De KaasKoning bestaat zeventig jaar. Opa Driek begon in de jaren veertig met de verkoop van kaas op markten en in zijn winkeltje in Schijndel. Ondertussen staat het bedrijf op tachtig markten in Nederland, België en Duitsland. Op tientallen markten is de rode kaaswagen in Brabant te zien.

Ad van Kaathoven, kleinzoon van 'Opa Driek', staat op dit moment aan het roer van de KaasKoning. Het avontuur begon aan het einde van de Tweede Wereldoorlog in Schijndel. In de eerste jaren waren kaas en vleeswaren alleen op de bon verkrijgbaar. In oude advertenties die Ad van Kaathoven heeft gevonden, is te lezen dat in de eerste jaren de kaas voor 20 cent (gulden) te koop was.
Vierde generatieHet vader-op-zoon bedrijf lijkt verzekerd van een goede toekomst want Ad is zijn zoon Steff al aan het klaarstomen om de zaak over te nemen. Daarmee staat de vierde generatie klaar. Ondanks dat de hele familie Van Kaathoven in kaas denkt en praat, lustte Steff van Kaathoven geen kaas. Hij heeft het 'moeten' leren eten.

Wachten op privacy instellingen...