Storing aan borden boven A29: Volkerakbrug bij Willemstad beperkt open

1 april 2014 om 19:14
nl
De Volkerakbrug bij Willemstad gaat vanwege een storing komende week drie keer per dag open. De borden boven de snelweg A29 werken niet waardoor de brug niet normaal bediend kan worden.
Geschreven door

"Dit is te gevaarlijk voor het wegverkeer. Daarom hebben we een tijdelijke oplossing ingesteld", zegt Hanneke Derksen, woordvoerster van Rijkswaterstaat.
Vanaf dinsdagmiddag gaat de brug iedere dag om elf uur 's ochtends, twee uur 's middags en acht uur 's avonds open. Op dat moment zijn er weginspecteurs ter plaatse voor de veiligheid van het verkeer. Tekstkarren informeren weggebruikers of de brug opengaat of -staat.
ScheepvaartRijkswaterstaat heeft de scheepvaart geïnformeerd over de tijden waarop de brug opengaat. "Normaal gaan ze open als er aanbod is van scheepvaart", zegt de woordvoerster.
"We hopen dat de storing zo spoedig mogelijk is opgelost", aldus Derksen. Vooralsnog gaat de brug drie keer per dag open.
In het verleden waren er ook geregeld problemen met de nabijgelegen Haringvlietbrug. De pleziervaart ondervond bijvoorbeeld in 2012 veel hinder van storingen, omdat die brug toen maar twee keer per dag openging.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.