Koe komt op vreselijke wijze om het leven op A67: ‘Bestuurder heftig geëmotioneerd’

2 april 2014 om 12:51 • Aangepast 22 november 2020 om 01:10
nl
Een koe kwam dinsdagmiddag in Hapert noodlottig aan haar einde. Onderweg naar het slachthuis zakte de koe op een rijdende veewagen door de vloer en werd ze enkele honderden meters meegesleurd over de A67. De nietsvermoedende bestuurder (57) uit Rilland werd geattendeerd door medeweggebruikers dat er iets goed mis was.
Profielfoto van
Geschreven door

De man kreeg de schrik van zijn leven toen hij zijn bestelbus aan de kant zette. Door een onbekende oorzaak was er een gat ontstaan in de bodem van de veekar.
De koe kwam hierin met haar poten terecht en dat leidde tot verminking van de achterpoten. De man was heftig geëmotioneerd, meldt een politiewoordvoerder.
Ter plekke laten inslapenMeteen na de gruwelijke ontdekking schakelde de politie de veearts in. Die heeft het dier vanwege de ernstige verwondingen ter plekke laten inslapen. "De koe was bestemd voor de slacht, maar hij had het niet verdiend om zo aan zijn einde te komen", vertelt de voorlichter.

Wachten op privacy instellingen...

Opnieuw gekeurdEr was vanwege het ongeval nauwelijks hinder op de weg. Heel even ontstond er een kleine file, maar die loste binnen enkele ogenblikken weer op.
De veewagen is getakeld door een transportwagen en zal opnieuw gekeurd moeten worden. Hoe de bodem van de wagen kon inzakken, is niet te zeggen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.