NAC Breda verliest van Go Ahead Eagles: 'Laatste vier wedstrijden worden een zware kluif'

3 april 2014 om 11:01 • Aangepast 22 november 2020 om 01:10
Voor de zevende keer op rij heeft NAC punten laten liggen in een eredivisieduel. Woensdagavond wist de club niet te winnen van Go Ahead Eagles. Het werd 2-1 voor de thuisploeg. Grote verliezer was Henrico Drost. Hij passeerde vlak voor tijd zijn eigen doelman waardoor de drie punten in Deventer bleven.

De Eagles kwamen op voorsprong dankzij Jarchinio Antonia, die een mooie aanval met Marnix Kolder met een doeltreffende stift besloot. NAC kwam langszij dankzij een vrije trap van Jordy Buijs. Henrico Drost van NAC Breda passeerde in de 84ste minuut op een ongelukkige manier zijn eigen doelman passeerde.
"Verschrikkelijk", is de reactie van Henrico Drost na afloop. "Ik heb zo'n kutgevoel nu. We hadden ze bijna op de knieën. Maar bijna telt niet."
Minder hartstocht bij NACOnder aanvoering van het fanatieke thuispubliek trokken de Eagles ten strijde. De aanvalsdrang stemde de supporters al snel tevreden, ondanks het matige spelniveau. Via Bart Vriends en Marnix Kolder was Go Ahead al dicht bij een treffer, alvorens Jarchinio Antonia voor het hoogtepunt van de eerst helft zorgde. De flankspeler dribbelde het middenveld in, zette succesvol de combinatie met Kolder op en met een uitgekiende stift verschalkte hij vervolgens doelman Jelle ten Rouwelaar.
NAC speelde met minder hartstocht en hield het bij spaarzame uitvallen. Zo stuitte Elson Hooi in de openingsfase in kansrijke positie op keeper Stephan Andersen en verdiende Rydell Poepon een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Waar de gehele muur aan spelers van de thuisploeg uitging van een hoge trap, toverde Jordy Buijs een list tevoorschijn. Zijn rollertje hobbelde net onder de springende voeten door en langs de verbouwereerde Andersen het doel in (1-1).
NAC komt terugDe gelijke stand bij rust vormde de basis voor een open tweede helft, waarin NAC domineerde. De Brabanders kregen ook kansen, maar de schoten van Uros Matic en Poepon, die van dichtbij kon uithalen, hadden niet het gewenste resultaat.
Go Ahead, dat via Kolder toch ook wat kansjes had laten liggen, was uiteindelijk de gelukkigste ploeg. Na een afgeslagen hoekschop mocht Sjoerd Overgoor uithalen en tot zijn verrassing promoveerde Henrico Drost zijn matige inzet zeer ongelukkig met zijn been tot de winnende treffer: 2-1.
Klotesituatie"Dit is zo'n klotesituatie voor een verdediger", zegt Drost over op zijn actie. "Wat moet je doen als verdediger? De bal wegschieten of op Jelle (keeper) vertrouwen? Nu had ik Jelle moeten vertrouwen. Ik had 'm moeten laten gaan."
Collega Jordy Buijs neemt het voor Henrico Drost op. "Het maakt niet uit wie de bal aanraakt", aldus de centrale verdediger. Het was gewoon zeer ongelukkig. Ik denk dat die bal in eerste instantie al weg had gemoeten. Wie er ook in de buurt staat, die bal moet ten allen tijden weg."
Dertiende plekNAC staat op dit moment dertiende en wordt op de hielen gezeten door ADO, Go Ahead Eagles en RKC. Door de nederlaag kan NAC nog in de problemen komen. "Alle ploegen onder de streep komen dichterbij", zegt Jordy Buijs. "Het wordt gewoon een zware kluif die laatste vier wedstrijden."
Henrico Drost kan dat alleen maar beamen. "Je moet oppassen nu. Het maakt niet uit tegen wie, maar je moet punten pakken. Dat is het enige wat telt. In Nederland kan dat ook op dit moment, maar je moet het wel doen."