Werkstraf geëist tegen 64-jarige wielrenner voor veroorzaken dodelijk ongeluk

3 april 2014 om 13:51
nl
Tegen een 64-jarige wielrenner uit Hilvarenbeek, die op Tweede Pinksterdag 2012 betrokken was bij een dodelijk fietsongeluk, is donderdag zestig uur werkstraf geëist. Ook zou de man volgens justitie een voorwaardelijke intrekking van zijn rijbewijs van een maand moeten krijgen.
Geschreven door

De man toerde samen met zeven andere wielrenners door het buitengebied bij Oisterwijk. Op de Logtsebaan raakte hij een tegemoetkomende 78-jarige vrouw uit Best die ook op een racefiets zat.
Sturen haakten in elkaarHun sturen haakten in elkaar en de vrouw raakte dodelijk gewond. Ook de wielrenner liep letsel op. Justitie in Breda verwijt de man dat hij te veel links reed en niet goed heeft opgelet.
De fietser uit Hilvarenbeek vertelde de rechter dat de groep twee aan twee reed. Omdat hij door het postuur van de man vóór hem niet goed zicht had op de weg, ging de 64-jarige man iets naar links. Hij heeft de vrouw op de racefiets niet gezien.
Tegenligger niet aangekondigdEvenmin heeft hij een van de andere toerfietsers horen roepen dat er een tegenligger was, hoewel dat wel gebruikelijk was in de groep.
De officier van justitie noemde als één van de redenen dat justitie in deze zaak tot vervolging overging dat 'ook groepen wielrenners zich aan de regels moeten houden'. De eis is laag, omdat de verdachte geen strafblad heeft en de kans dat het nog een keer gebeurt klein is.
De rechtbank doet uitspraak op 17 april.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.