Boswachter vindt afgeslachte ree bij Woensdrecht

4 april 2014 om 16:42 • Aangepast 22 november 2020 om 01:08
nl
Boswachter Erik de Jonge deed vrijdag in het buitengebied van Woensdrecht een onaangename ontdekking. In het gras lagen de resten van een geslachte ree. Het werk van stropers, denkt hij.
Profielfoto van
Geschreven door

"We moeten het dier nog onderzoeken, maar je ziet zo al dat het niet op de normale manier is geschoten. Sowieso is het jachtseizoen voor reeën gesloten."
Ongeboren kalfjes meegenomenVolgens De Jonge gaat het om een reegeit, een vrouwtje. Ze was waarschijnlijk drachtig, want dat zijn ongeveer alle vrouwtjes nu. "Je kunt het niet direct zien, omdat al het bruikbare vlees, inclusief de ongeboren kalfjes, is meegenomen. De resten zijn achtergelaten."
De Jonge gaat de omgeving afzoeken met een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) en honden om te kijken of er meer tekenen zijn dat er stropers actief zijn. Maar de boswachter geeft aan dat het veel moeilijker is geworden om stropers te betrappen.
Schieten vanuit auto "Tegenwoordig gebeurt het meestal 's nachts en schieten ze vanuit de auto met een geweer of een kruisboog. Het is zo gepiept en ze zijn ook zo weer verdwenen." De boswachters werken samen met de politie in het buitengebied om stropen tegen te gaan, maar doordat het zo snel gaat en vaak 's nachts, is het lastig.
"Als je 's avonds iemand in het buitengebied rond hoort scharrelen en een lamp ziet, dan weet je dat het foute boel is. We hopen dat mensen dit bij de boswachters of de politie melden."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.