Video

Herdgang-uitbater Harrie van Kemenade overleden, 'Hij was verpersoonlijking PSV-cultuur'

5 april 2014 om 02:10 • Aangepast 22 november 2020 om 01:08
nl
Harrie van Kemenade is vrijdagavond op 79-jarige leeftijd overleden. Van Kemenade was jarenlang uitbater van De Herdgang, het trainingscomplex van PSV. Hij word geroemd als 'de verpersoonlijking van de PSV-cultuur'.
Profielfoto van
Geschreven door

Eindhovenaar Harrie van Kemenade was sinds 1978 verantwoordelijk voor het trainingscomplex van PSV. Na zijn pensioen namen zijn kinderen Paul en Liesbeth zijn taken over, maar Harrie bleef tot een paar weken geleden actief op het PSV-terrein.
Huiskamer van PSV"Als je oud-spelers van PSV vraagt naar goede herinneringen noemen negen van de tien de naam van Harrie van Kemenade", vertelt PSV-watcher Paul Post.
"Harrie van Kemenade was de verpersoonlijking van de PSV-cultuur. De Herdgang was echt zijn kindje. Hij heeft het gemaakt tot de huiskamer van PSV. Hij stond voor openheid en had bijvoorbeeld een hekel aan gesloten trainingen."
Forza PSVOmroep Brabant sprak in 2011 met Harrie van Kemenade en zijn zoon Paul voor het tv-programma Forza PSV. Die uitzending is hier terug te kijken (item vanaf 17:45).

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.