PSV komt bij nederlaag in Heerenveen voor eerst sinds 1973 in dubbele 'verliescijfers'

5 april 2014 om 11:44 • Aangepast 22 november 2020 om 01:08
nl
PSV speelt zaterdagavond in de eredivisie de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Heerenveen. De Eindhovenaren moeten de wedstrijd winnen om in de race te blijven voor de tweede plaats.
Profielfoto van
Geschreven door

Plek twee geeft aan het einde van dit seizoen recht op het spelen van voorrondewedstrijden in de Champions League. PSV verloor deze jaargang al negen duels in de eredivisie. In het seizoen 1972/1973 kwam het voor de laatste keer voor dat de Eindhovenaren minimaal tien nederlagen leden in een seizoen.

Wachten op privacy instellingen...

Negatief recordHet negatieve record staat op het seizoen 1967/1968. Toen verloor PSV zestien van de 34 wedstrijden in de eredivisie. Deze statistiek gaat deze jaargang zeker niet meer uit de boeken.
PSV treft in het restant van de competitie verder nog Feyenoord (thuis), PEC Zwolle (uit) en NAC Breda (thuis). De ploeg van interim-trainer Ernest Faber staat nu vijfde in de eredivisie met vier punten minder dan de nummer twee, Feyenoord.
Play-offs voor PSV?Als de Eindhovenaren er niet in slagen de komende weken te stijgen op de ranglijst, moet PSV deelnemen aan de play-offs om alsnog Europees voetbal te halen. De nummers vijf, zes, zeven en acht nemen aan het einde van het seizoen deel aan dit 'toetje'. De nummers drie en vier plaatsen zich direct voor het Europa League-kwalificatietoernooi.
Heerenveen-PSV begint zaterdag om 18.45 uur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.