Is het een vlag of is het een jurk? De Udense Flagdress moet dé hit worden tijdens het WK voetbal

5 april 2014 om 14:58 • Aangepast 22 november 2020 om 01:08
nl
Het moet dé rage tijdens het komende WK voetbal gaan worden: de flagdress. Zes vrienden uit Uden bedachten het jurkje dat ook te gebruiken is als vlag. Meer dan tienduizend vlaggenjurkjes zijn al verkocht. Vanaf mei zijn de jurkjes ook te koop bij de winkels van de Zeeman.
Profielfoto van
Geschreven door

Door het ontwerp kan de flagdress worden gebruikt als jurkje en als vlag. In eerste instantie was het jurkje alleen in de Nederlandse variant te krijgen. Nu zijn er tien varianten voor WK-landen die in Brazilië van de partij zijn, waaronder België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Brazilië en Argentinië.
'Geïnspireerd door Bavaria-jurkje'Het idee voor het jurkje mede ontstaan door de hype rond het Bavaria-jurkje. "Een jaar geleden hebben we bedacht dat we iets soortgelijks wilde gaan doen", vertelt mede-initiatiefnemer Guus van der Burgt. "Met zijn zessen, allemaal ondernemend ingesteld, wilden we iets starten met hype-potentie. Al snel kwamen we uit bij het WK voetbal dat nationaal leeft."
De vrienden uit Uden hebben geprobeerd het idee te slijten bij Bavaria, maar die hadden al wat anders gepland. Toch legt de flagdress ze geen windeieren. "Het break-evenpunt zijn we al voorbij. Het zou ons serieus niet verbazen als de jurkjes rond het WK uitverkocht zijn. Een van zes vrienden is fulltime bezig met het project. De andere vijf doen het er voorlopig bij naast hun normale werk."
Vanaf mei te koopDe flagdresses zijn momenteel nog niet aan te schaffen voor consumenten, maar daar wordt aan gewerkt. Sinds enkele dagen is het mogelijk om een voorbestelling te plaatsen. Inmiddels zijn er daar al honderden van binnengekomen.
Vanaf volgende maand komt de webshop online. Dan liggen de jurkjes ook bij de Zeeman in de winkel. De prijs van een flaggdress bedraagt 9,99 euro.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.