Video

Ernest Faber: 'Het doel is met PSV rechtstreeks Europees voetbal halen'

6 april 2014 om 02:07
nl
Machteloosheid wil hij het niet noemen. Maar Ernest Faber erkent dat het zuur is dat ook de tweede wedstrijd die PSV onder zijn leiding speelde verloren ging. "Je moet taken overnemen door de afwezigheid van Phillip Cocu. Als je dan de winst niet kan pakken, voelt dat niet prettig. Maar met elkaar moeten we het nu recht zien te trekken."
Geschreven door

Leek kort geleden de tweede plaats nog binnen bereik voor PSV, door de twee achtereenvolgende nederlagen tegen FC Groningen en Heerenveen is dat nu uit het zicht. Het zal zelfs nog een klus worden om rechtstreeks Europees voetbal te halen. Daarvoor is minimaal een vierde plaats nodig. PSV staat nu vijfde en die plaats is een veroordeling tot het spelen van playoff-wedstrijden voor een Europees ticket.
Rechtstreeks Europees voetbal halenFaber: "Het doel is nu om die playoffs te voorkomen. We moeten nu Europees voetbal halen. Het liefst rechtstreeks. We zullen extra energie moeten aanboren en grenzen moeten verleggen om dit seizoen goed af te sluiten. Snel herpakken dus voor de komende wedstrijd tegen Feyenoord."
Rentree Wijnaldum voelt zuurOok voor Georginio Wijnaldum was de tweede nederlaag op rij een bittere pil. De middenvelder was lang geblesseerd en had zich meer voorgesteld van zijn rentree. "Ik ben blij dat ik na zeven maanden weer terug ben. Maar dan speel ik eindelijk weer en dan verliezen we twee keer. Dat is heel zuur."
Wijnaldum, die de tweede helft meedeed en daarbij meteen weer de aanvoerdersband droeg, had wel een verklaring voor de nederlaag. "Heerenveen sloeg toe waar het toe moest slaan. Wij verzuimden dat te doen. Hun spitsen benutten de kansen die ze kregen. Die kwaliteit hadden zij wel en wij vanavond niet."
En daar lag voor PSV ook het grootste probleem volgens Ernest Faber. "Het eerste half uur waren wij de betere ploeg. Maar bij de eerste de beste counter staan we met 1-0 achter. Ook daarna kregen we nog volop kansen. Maar als je die niet maakt, dat is de voetbalwet, dan krijg je ze tegen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.