Video

Volkstuintjes in Brabant steeds populairder

19 april 2014 om 19:39 • Aangepast 24 april 2020 om 11:55
nl
Steeds meer mensen wroeten met hun handen in de tuin. Want volkstuintjes zijn populair. Zo populair zelfs dat er wachtlijsten zijn om een volkstuin te krijgen. En wat vooral opvalt is dat steeds meer jongeren hun eigen eten verbouwen.
Geschreven door

Volkstuinvereniging Pastoor Barten is de grootste volkstuinvereniging in Den Bosch. Deze zomer bestaat de club 75 jaar en ze is in populariteit gegroeid. Er staan veertig mensen op de wachtlijst. Tien jaar geleden was de gemiddelde leeftijd van de leden 65 jaar, drie jaar geleden was dat 55 jaar.
Ook Bauke Fokkema en Maud van Bussel hebben er een volkstuintje. "We vinden het leuk om onze eigen, biologische groenten te verbouwen. Zeker in deze tijd, waarin niet echt duidelijk is of je het voedsel wel kunt vertrouwen. En het is hier nog gezellig ook."
Altijd groenSemper Virens - 'Altijd Groen' -  is een andere volkstuinvereniging in Den Bosch. Het heeft zo'n 60 tuintjes. Op de wachtlijst staan negen mensen. Ze moeten misschien nog wel jaren wachten op een vrije plek. De tuintjes worden na het overlijden of vertrek van ouderen steeds vaker overgenomen door een jongere generatie. Op de wachtlijst staan dan ook voornamelijk jongere mensen.
Christian van Grunsven (44) heeft na een lange periode wachten nu eindelijk z'n eigen volkstuintje, om z'n eigen groenten te verbouwen. "Nee, het is helemaal niet oubollig. Het is gewoon hartstikke leuk. Lekker wroeten in de aarde, weg van de stad. Ik kan het iedereen aanbevelen. Helaas is er hier wel een wachtlijst."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.