Video

Hockey: dames Den Bosch en heren Oranje Zwart jagen op landstitel

10 april 2014 om 17:05 • Aangepast 22 november 2020 om 01:06
nl
De hockeysters van Den Bosch en de hockeyers van Oranje Zwart uit Eindhoven kunnen komend weekeinde de landstitel veroveren. In 2005 lukte dat beide teams tegelijkertijd en was Brabant dé hockeyprovincie van Nederland.
Profielfoto van
Geschreven door

Den Bosch moet in de finale om het landskampioenschap af zien te rekenen met SCHC uit Bilthoven. In de reguliere competitie wonnen beide clubs de thuiswedstrijd met 2-1.
In Den Bosch scoorden Maartje Paumen (strafcorner) en Elke Boers voor de thuisploeg, Roos Drost voor de bezoeksters. Paumen was ook in return trefzeker. Drost en Caia van Maasakker maakten toen de doelpunten voor SCHC.
Shout-outsAls de wedstrijden komend weekeinde ook tweemaal in 2-1 eindigen, volgt een verlenging van twee keer 7,5 minuut. Wie dan als eerste scoort, wint. Is er dan nog geen landskampioen, volgt een shoot-outsserie.
In de reguliere competitie zat na 22 wedstrijden slechts één punt verschil tussen SCHC en Den Bosch. Dit in het voordeel van de ploeg uit Bilthoven. Komende zaterdag spelen de clubs in Den Bosch tegen elkaar. Een dag later is de return.
Afgelopen weekeinde plaatste Den Bosch zich voor de eindstrijd.
[YouTube:body:http://youtu.be/ympcyW2m8eQ]
[YouTube:body:http://youtu.be/v8t49IDuvaw]
Oranje Zwart-BloemendaalOranje Zwart en Bloemendaal speelden in de competitie twee keer gelijk tegen elkaar. In Eindhoven werd het 3-3, in Bloemendaal 2-2. Op basis van deze uitslagen zou Oranje Zwart de landstitel mislopen.
In Eindhoven gaf Oranje Zwart een 3-1 voorsprong (doelpunten van Bob de Voogd, Thomas Briels en Mink van der Weerden) weg. In Bloemdaal verspeelde de thuisploeg een 2-0 voorsprong. Van der Weerden en Sander Baart (strafcorner, vlak voor tijd) waren toen trefzeker voor de ploeg van trainer Michel van den Heuvel.
Vijf punten verschilIn de reguliere competitie werd Oranje Zwart met 53 punten tweede. Bloemendaal eindigde op plek vier met 48 punten. De titelstrijd begint zaterdag in Bloemdaal. Een dag later wordt in Eindhoven gespeeld.
Nederland krijgt sowieso nieuwe landskampioenen. Vorig jaar gingen de prijzen naar Amsterdam (dames) en Rotterdam (heren). Beide teams werden vorig weekeinde in de halve eindstrijd uitgeschakeld door Den Bosch (dames) en Oranje Zwart (heren). Brabant boven dus!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.