Bootje gestrand langs de A2 bij Maarheeze

8 april 2014 om 22:27 • Aangepast 22 november 2020 om 01:06
nl
Een niet alledaagse vondst langs de A2 bij Maarheeze dinsdagmiddag. Iemand had een zeilbootje achtergelaten op een trailer. Weginspecteur Roel Dirks van Rijkswaterstaat stond even verbaasd te kijken. "Dat maak je niet elke dag mee."
Profielfoto van
Geschreven door

Rond vijf uur trof Dirks het bootje aan. "We hebben direct het vaartuig weg laten halen. Het risico is te groot dat er iets kan gebeuren."
Trailer met kruiwagenwielenHet zeilboot was vastgemaakt op een provisorische trailer. "Er zaten kruiwagenwielen op. Deze wielen hebben het op een gegeven moment begeven. Vermoedelijk heeft de eigenaar het wagentje achtergelaten omdat deze niet op een andere manier kan worden vervoerd."
Van wie het bootje is, is nog niet duidelijk. "Er zat geen kenteken op het trailertje, dus we kunnen niet achterhalen van wie deze is geweest. Ook zat er geen verlichting op de zelfgemaakte constructie."
'De boot gemist'Op het achterlaten van het zeilbootje staat in eerste instantie geen boete. "Als de eigenaar zich binnen drie dagen meldt, kan hij het bootje kosteloos meenemen. Anders draait hij op voor de bergingskosten."
De eigenaar van het bootje kan zich melden bij de politie als hij zijn vaartuig terug wil krijgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.