RKC Waalwijk speelt volgend jaar op kunstgras

30 mei 2014 om 18:40
nl
RKC Waalwijk voetbalt vanaf komend seizoen waarschijnlijk op kunstgras. Dat bevestigt RKC-directeur Remco Oversier tegen Voetbal International.
Geschreven door

"De contracten zijn nog niet getekend, maar het is allemaal zo goed als zeker", aldus Oversier op VI.nl. "Het levert ons een flinke kostenbesparing op en bovendien kunnen we het stadion multifunctioneel gaan gebruiken, zoals voor trainingen en wedstrijden van de jeugdelftallen en de beloften."
DegradatieDe degradatie had geen invloed op de beslissing van RKC. "Ook als we in de Eredivisie waren gebleven hadden we voor kunstgras gekozen. We zien dit als een kans om financieel gezonder te worden. Bovendien denk ik dat het belangrijk is voor de doorstroming van jeugdspelers. In de jeugd speelt tegenwoordig vrijwel iedereen namelijk op kunstgras", vervolgt Oversier op VI.nl.
Als RKC Waalwijk definitief overgaat tot kunstgras, is het de vijfde betaald voeltbalorganisatie in onze provincie. FC den Bosch, Helmond Sport en FC Oss hebben al kunstgras, FC Eindhoven gaat deze zomer over.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.