Video

Donderdag de Bosch Parade, in Den Bosch zijn ze al maanden druk bezig om er wat moois van te maken

17 juni 2014 om 16:36 • Aangepast 24 april 2020 om 14:09
nl
Voor de vijfde keer trekt donderdagavond een bonte stoet van varende kunstwerken door Den Bosch. Het is weer tijd voor de Bosch Parade. Een grote groep kunstenaars is al maanden bezig om hun werkstuk 'vaarklaar' te krijgen. Dit jaar trekt de optocht over De Dommel.
Geschreven door

Voor de Bosch Parade bouwen kunstenaars een kunstwerk dat kan varen. In de afgelopen jaren was de regel dat de kunstwerken 'op eigen kracht' vooruit moesten komen. Sommige vlotten werden geduwd door zwemmers, sommige kunstenaars bedachten ingenieuze constructies die bijvoorbeeld een schroef of een schoepenrad aandreven.
Dit jaar is in een aantal gevallen een motor toegestaan maar er is nog steeds een grote voorkeur voor de majestueuze rust. Tegen de achtergrond van de oude stad maakt die stilte de tot de verbeelding sprekende kunstwerken zo aantrekkelijk.
Live-uitzending Omroep Brabant zendt de première van de Bosch Parade donderdagavond live uit. Vanaf acht uur 's avonds is de hele optocht op televisie te zien. De afgelopen weken maakte verslaggever Peter Pim Windhorst twee reportages met kunstenaars die aan hun kunstwerk bouwden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.