Video

Bosch Parade toverde Den Bosch om in kunstzinnig walhalla

19 juni 2014 om 20:43 • Aangepast 21 november 2020 om 23:52
nl
Wie donderdagavond door Den Bosch liep, zag een compleet nieuwe wereld voor zich open gaan. In de Brabantse hoofdstad voeren ware kunstwerken over het water van de Dommel. Omroep Brabant zond de première van het sierlijke gebeuren, de Bosch Parade, live uit.
Profielfoto van
Geschreven door

Kunstenaars werkten maanden hard om hun werkstuk 'vaarklaar' te krijgen. Voorheen mochten ze de kunstwerken enkel op eigen kracht voorstuwen. Sommigen zetten daarvoor zwemmers in, terwijl anderen ingenieuze constructies bedachten waarbij de werken via een schroef of een schoepenrad werden aangedreven.
Dit jaar versoepelde de organisatie de regels iets. In een aantal gevallen was een motor nu toegestaan, maar de voorkeur gaat nog steeds uit naar voortdrijven in majestueuze rust. Want met die stilte, zo is de gedachte, spreken de kunstwerken nog meer tot de verbeelding in de oude vestingstad.
Van waterballet tot een verloren reisHuisfotograaf Martijn de Bie maakte foto's van het kunstzinnig spektakel in de Brabantse hoofdstad. Deze en andere foto's zijn te vinden via zijn Twitterpagina.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

Bekijk première live bij Omroep BrabantOmroep Brabant zond de première van de Bosch Parade donderdagavond live uit. Vanaf 21.55 uur worden de hoogtepunten ieder uur worden herhaald. En volgende week zondag volgt om negen uur 's ochtends een langere samenvatting.
De afgelopen weken maakte verslaggever Peter Pim Windhorst twee reportages over kunstenaars die aan hun kunstwerk bouwden. Die zijn hier en hier terug te kijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.