Eigenaresse 'doodgeschopte' katje Bentley: 'Ik weet wie het heeft gedaan, maar politie doet niets'

MOERGESTEL - Letchimi de Laat (28) uit Moergestel weet zeker wie haar katje Bentley vorige week heeft doodgeschopt in Moergestel. "Het kan maar één iemand zijn. De politie heb ik hierover ingelicht, maar die doet niets. De dader loopt nog gewoon vrij rond."
Vorige week woensdag ontdekte De Laat dat haar Bentley gruwelijk was mishandeld en was komen te overlijden. Ook een konijn werd mishandeld, maar deze werd een dag later gewond teruggevonden.  

Volgens De Laat is een man uit Moergestel de schuldige. "Dinsdag vertrok ik naar Amsterdam, kort daarna is Bentley mishandeld. Door alles wat ik heb gehoord over de zaak, blijft er maar één verdachte over. Maar omdat niemand de mishandeling daadwerkelijk heeft gezien, kan de politie geen aanhouding verrichten."

Advocaat gezocht
Vrijdag heeft De Laat melding gedaan bij de politie, maar vooralsnog met weinig resultaat. Ze wil graag een advocaat inschakelen en roept via sociale media op tot hulp.

Volgens de politie is het een moeilijke zaak omdat het niet bewezen is dat Bentley inderdaad is doodgeschopt. "We gaan met de man die De Laat verdenkt in gesprek", laat een woordvoerder weten. "Er is echter geen aanleiding om hem op dit moment als verdachte te bestempelen."