Tilburgse in tranen als ze dode hond en kat vindt in kanaal Tilburg: ‘Wil dit nooit meer meemaken'

TILBURG - Sifra Koek liep nietsvermoedend met haar hondje langs het Wilhelminakanaal in Tilburg. Opeens zag ze iets in het water liggen. "Ik dacht eerst dat het om autobanden ging, maar toen ik wat beter keek zag ik dat het goed mis was", blikt de hondentrainster geëmotioneerd terug. In het water dreven dode lichamen van een hond, een kat en vermoedelijk een puppy.
Diep geraakt door de vondst aarzelde Koek geen moment. Ze trok haar schoenen uit en stapte in het kanaal om de dieren uit het water te halen. "Ik had de hulpdiensten ingeschakeld, maar het duurde even voordat die kwamen. Toen dacht ik, ik ga gewoon het heft in eigen handen nemen", vertelt ze kort daarna.

Koek kon tijdens haar heldendaad haar tranen niet bedwingen. "Ik vond het zo verschrikkelijk", stamelt ze. "Je schrikt je natuurlijk helemaal wild als je zoiets aantreft. Ik hoop dat ik, als groot dierenliefhebster, dit nooit meer hoef mee te maken."

Verre staat van ontbinding
De diertjes zijn hoogstwaarschijnlijk door iemand gedumpt. Koek vond de dieren terwijl ze in verre staat van ontbinding waren. In het water lag ook nog een plastic zak.

"Het kan goed zijn dat de hond, kat en de pup in dezelfde zak lagen en nog probeerden weg te komen. Het katje had in ieder geval een gebroken poot en kon niet meer normaal op de grond gelegd worden."

'Er is iets geknapt'
De dierenambulance kwam ter plaatse en heeft de diertjes meegenomen. Koek laat het er hier verder niet bij zitten. "Er is iets geknapt bij mij. Ik wil dit tot op de bodem uit zoeken", vertelt ze vol vertrouwen.

"Ik ga een Facebook-pagina starten en in de buurt rondvragen. Ik wil heel graag achterhalen wat er precies is gebeurd."