Officiële passagierslijst rampvlucht MH17 met zeker 48 Brabanders bekendgemaakt

DONETSK - Malaysia Airlines heeft zaterdagmiddag de officiële passagierslijst met daarop de namen van de 283 omgekomen passagiers gepubliceerd. In de lijst staan ook de namen van de minstens 48 Brabanders die bij de vliegtuigcrash in Oekraïne zijn omgekomen.
Eerder lekte al een onofficiële passagierslijst uit, met daarop de namen van tientallen Brabanders. Malaysia Airlines wachtte met het uitbrengen van de passagierslijst (.pdf-bestand, 420kb) tot alle families van de omgekomen passagiers waren ingelicht.

Desondanks is het de luchtvaartmaatschappij niet gelukt om met alle nabestaanden contact op te nemen. Daarom worden familieleden en vrienden van de omgekomen passagiers opgeroepen om contact op te nemen met Malaysia Airlines.  

Uit de lucht geschoten
Vlucht MH17 van Malaysia Airlines was donderdag op weg van Amsterdam naar het Maleisische Kuala Lumpur. Na enkele uren werd het toestel boven Oekraïne uit de lucht geschoten, aldus inlichtingendiensten.

298 mensen kwamen daarbij om het leven, waaronder 193 Nederlanders. Daarvan kwamen er zeker 48 uit Brabant. Alle berichtgeving over de vliegramp met MH17 zijn terug te vinden op omroepbrabant.nl/vliegramp.