Video

'Ik ben woedend, dit is respectloos', verslagenheid in Teteringen groot na dood familie Van Keulen

21 juli 2014 om 14:00
nl
Teteringen rouwt om het verlies van familie Van Keulen. Het gezin van vier kwam afgelopen donderdag om het leven bij de vliegramp in Oekraïne. De bloemenzee bij het huis groeit nog steeds. In de Sint-Willibrorduskerk ligt sinds maandag een condoleanceregister.
Geschreven door

Rob, Caroline en hun zoons Allard (16) en Jeroen (15) waren op weg naar hun vakantieadres, toen het noodlot hen en tientallen andere Brabanders trof.
Een oud-collega van Caroline tekent het register. "Zij werkte als anesthesist en ik als verpleegkundige bij het Amphia Ziekenhuis. Ik zag haar een aantal keren per dag. Ook al werkte ik al drie jaar niet meer met haar samen, ik kan haar nog zo voor de geest halen. Het is onbegrijpelijk dat ze er niet meer zijn. Ik heb er kippenvel van... afschuwelijk."
Volgens de vrouw was de familie Van Keulen een warm gezin. "Het was een gewoon, heerlijk en gezellig gezin dat veel samen deed."
WoedeIn het dorp overheerst behalve verslagenheid ook boosheid op de situatie op de rampplek. "Ik ben heel woedend. Het is respectloos hoe ze met onschuldigen omgaan. Ik hoop dat ze gestraft worden, maar dat zal wel niet lukken", verzucht een parochiemedewerkster. Ze doelt op de pro-Russische separatisten die het bergingswerk op de plaats van het ongeluk tegenwerken. Inmiddels is een team van Nederlandse onderzoekers aangekomen in Donetsk.
Ook de oud-collega van Caroline is boos. "Hoe kun je zo respectloos omgaan met mensen? Omdat het met jou niet goed gaat? Ik snap het niet. Ze halen alles weg, verdoezelen de spullen... onbegrijpelijk." De vrouw kan niet kijken naar de beelden van de rampplek op televisie. "Ik heb bijna niks gezien. Mijn man kijkt, maar ik niet. Ik hoor het wel maar wil het echt niet zien."
Behoefte aan bezinningOok pastoor Wiel Wiertz tekent deze maandagochtend het register. "Waarom toch? Dat zinloze sterven, iedere keer weer opnieuw. Daar is geen antwoord op. God leg uw armen om de mensen die rouwen", schrijft hij. Afgelopen weekend is er in alle vieringen in de kerk aandacht besteed aan het noodlot dat de familie Van Keulen trof. "We hebben er op een bescheiden maar wel nadrukkelijke manier aandacht aan besteed."
De pastoor merkte de afgelopen dagen dat daar behoefte aan is. "Mensen willen toch iets doen, stil zijn, bidden. Die gelegenheid bieden we ze."
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.