Video

Vissen zwommen voorbij in Kapelstraat Tilburg, schade groot na heftig weer: ‘Nog nooit meegemaakt’

29 juli 2014 om 10:55 • Aangepast 21 november 2020 om 23:14
nl
De nasleep van het verwoestende weer van maandag is goed zichtbaar in de Kapelstraat in Tilburg. Onweer, hevige regenval en zware windstoten beheersten het weerbeeld in Midden-Brabant, met ondergelopen straten, onbegaanbare wegen en flinke schade als gevolg. De Kapelstraat leek het epicentrum tijdens het flinke geweld van de weergoden. "Zo erg heb ik het nog nooit meegemaakt", vertelt een bewoonster.
Profielfoto van
Geschreven door

Met emmers, sluizen en zuigwagens vochten de inwoners van de Kapelstraat tegen de enorme hoeveelheden regenwater. The day after is het nog steeds hard werken. "Het is een flinke puinhoop", vertelt een vrouw somber terwijl ze een blik op haar ondergelopen huisje werpt.
De resten van afval drijven dinsdag door de straten. Rioleringswater is via toiletpotten in huizen gestroomd. De geur is bijna niet te harden. "Dit is alweer de derde keer dat het gebeurt", vertelt de vrouw terwijl ze met de voeten in het water staat. "We hebben maandag de hele dag zonder stroom gezeten." In de schuur van de bewoonster doet de stroom het dinsdag nog steeds niet.

Wachten op privacy instellingen...

'Wat doe je eraan?'Ruim 16.000 huishoudens in Tilburg-Noord en Haaren zaten zonder stroom. De bewoners van de Kapelstraat, dat haast een halve meter onder water stond, vrezen dat het opknappen en herstellen van de straat nog wel een tijdje gaat duren. Het is nu de taak om het overtollig water weg te pompen en om de putten open te zetten.
De bewoners hebben hun handen vol aan herstelwerkzaamheden. "Ja, dit is echt balen", meldt de bewoonster. "Maar ja", vervolgt ze snel, "wat doe je eraan?" Maandag stonden in de straat auto's vast, terwijl er tegelijkertijd vissen uit overspoelde vijvers voorbij dobberden.

Wachten op privacy instellingen...

Duizend meldingenBij de veiligheidsregio Midden- en West Brabant kwamen duizend meldingen binnen over de enorme wateroverlast. Dinsdag worden er in het oosten van Brabant nog enkele onweersbuien verwacht, maar zo extreem als maandag zal het sowieso niet worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.