PSV wint topper van Ajax in Amsterdam: hoofdrol voor Luciano Narsingh

24 augustus 2014 om 20:42
PSV heeft zondag de eerste topper van het seizoen gewonnen. Het elftal van trainer Phillip Cocu was in de ArenA te sterk voor Ajax: 1-3. Luciano Narsingh, geboren in Amsterdam, vertolkte een hoofdrol bij PSV.

Hij gunde in de 52e minuut de gelijkmaker aan Memphis Depay en scoorde zelf in de 64e minuut (1-2).
Invaller Florian Jozefzoon tekende in blessuretijd voor de derde treffer van PSV. Anwar El Ghazi had Ajax in de 16e minuut nog wel op voorsprong gekopt. De aanvaller moest zich in de tweede helft geblesseerd laten vervangen.
PSV wint na zes jaar weer in AmsterdamMet de eerste competitiezege in de ArenA op Ajax in ruim 6 jaar heeft PSV zondag duidelijk gemaakt dat het dit seizoen toch echt weer een titelfeest wil vieren.
Een hoofdrol bij de club uit Eindhoven was weggelegd voor Luciano Narsingh. De Amsterdammer had met een assist en een doelpunt een groot aandeel in de zege van zijn ploeg (1-3).
PSV blijft door de zege de eredivisie aanvoeren, op basis van een beter doelsaldo dan PEC Zwolle. Ajax moet, zoals wel vaker de laatste seizoenen, voorlopig in de achtervolging.
Succesvolle kopbal El Ghazi Ajax kreeg de openingstreffer een beetje cadeau van PSV. Jetro Willems verloor na 16 minuten even Anwar El Ghazi uit het oog. De rechtsbuiten van de thuisclub reageerde goed op een voorzet van Davy Klaassen en zag ook dat Jeroen Zoet veel te ver voor zijn doel stond. El Ghazi kopte de bal over de keeper in het lege doel (1-0).
De 19-jarige El Ghazi kreeg de voorkeur boven leeftijdsgenoot Ricardo Kishna. De aanvaller deed wat de spelers van PSV voor rust nalieten. De formatie uit Eindhoven kreeg in de eerste helft misschien nog wel betere kansen dan de thuisclub.
Vaak was de laatste pass niet goed, nauwkeurigheid ontbrak ook bij het afronden. De sterk spelende Georginio Wijnaldum stuitte twee keer op doelman Jasper Cillessen. Ook Narsingh was een keer dichtbij succes. [Tweet:body:https://twitter.com/MaartenNuyts/status/503567209063804928]
Verrassende basisplaats Narsingh Trainer Phillip Cocu van PSV koos niet alleen voor Willems en Narsingh in plaats van Abel Tamata en Jürgen Locadia. Op het middenveld startte Jorrit Hendrix voor de aangeslagen Oscar Hiljemark. Bij Ajax verruilde niet alleen El Ghazi de bank voor een plek op het veld. Joël Veltman en Ricardo van Rhijn versterkten de defensie van de kampioen.
Ajax zocht de aanval voor eigen publiek, PSV reageerde met snelle counters. Het elftal van Cocu sloeg toe nadat Lasse Schöne een grote kans op 2-0 had gemist.
Narsingh was na 52 minuten op de rechterflank iedereen te snel af en gunde de gelijkmaker aan Memphis Depay. De rechtsbuiten profiteerde 12 minuten later zelf van onnodig balverlies van Schöne (1-2). [Tweet:body:https://twitter.com/paulpostman/status/503574395848499202]
Beslissing door JozefzoonEven voor de gelijkmaker moest doelpuntenmaker El Ghazi het veld geblesseerd verlaten. Trainer Frank de Boer verving de buitenspeler niet door Kishna, maar Lucas Andersen die zijn uitverkiezing niet kon waarmaken. Ajax probeerde het nog wel na de 1-2 van Narsingh. Zo schoot Niklas Moisander voor een leeg doel over. [Tweet:body:https://twitter.com/MaartenNuyts/status/503577867641704448]
In de slotfase haalde invaller Florian Jozefzoon alle spanning uit de wedstrijd. Hij profiteerde van een misverstand tussen Blind en Veltman.
Wijnaldum: goed hersteld na tegengoal"We wisten vooraf dat we hier konden 'voetballen'", zei PSV-aanvoerder Georginio Wijnaldum na afloop bij FOX Sports. "Na de tegengoal waren we het even kwijt. We moeten leren begrijpen dat de wedstrijd op zo'n moment nog niet gespeeld is. In de tweede helft herstelden we ons goed. Dat is ook wel eens anders geweest.'' [Tweet:body:https://twitter.com/PSV/status/503581822157324289]
LiveblogOmroep Brabant hield een liveblog bij van de topper. Deze is hier terug te lezen in een groot scherm.[CoverItLive:http://rss.coveritlive.com/rss.php?altcast_code=ba1e104705]