Herdenking slachtoffer MH17 op basisschool Roosendaal: 'We moeten verder zonder meneer Bart'

24 augustus 2014 om 14:48
nl
Op basisschool De Klimroos in Roosendaal is zondagochtend leraar Bart Lambregts herdacht. Bart kwam samen met zijn vriendin Astrid Hornikx om het leven bij de vliegramp in Oekraïne. Maandag begint het nieuwe schooljaar, maar zonder meester Bart. "Het is een groot verlies voor de gemeenschap. Bart is een puzzelstuk dat we niet kunnen missen."
Geschreven door

Leerlingen, ouders en medewerkers van de basisschool kwamen zondagochtend samen om Bart de laatste eer te bewijzen. Op het grasveld bij de school vormden leerlingen een groot hart. Aan een speciale boom in de aula kunnen kaartjes worden gehangen met teksten voor Bart.
'Verschrikkelijk veel verdriet'Oud-directeur Ernst Steffens kende Bart goed. "Iedereen kent iedereen hier. We doen het samen en Bart is een puzzelstuk dat we niet kunnen missen. Het is groot verlies voor deze hechte gemeenschap. Het zorgt voor verschrikkelijk veel verdriet."  
De basisschool probeert er het beste van te maken. "Je moet wel samen verder. We hebben veel goede herinneringen aan meneer Bart en we gaan samen kijken hoe je verder kunt. Nu kunnen we samen onze gevoelens uiten."  
'Rare start'Maandag start het nieuwe schooljaar. "We hebben dan ook een nieuwe directeur die moet beginnen met een team dat niet compleet is. Voor hem wordt het ook een rare start. Het wordt een vreemd schooljaar."    
Eind juli werd een grote herdenking gehouden voor Bart Lambregts op het Tongerloplein in Roosendaal.                          
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.