Video

'Achtung Kinder', Duitstalige verkeersbanner roept in Lieshout veel vragen op

25 augustus 2014 om 18:57
nl
Verkeersbanners die automobilisten oproepen om snelheid te minderen horen bij het begin van het schooljaar. Maar in de Ribbiusstraat in Lieshout hing zondagochtend een nogal exotisch exemplaar. "Schulanfang: Achtung Kinder" staat erop. Niemand weet hoe de banner in Lieshout terecht is gekomen.
Geschreven door

De banner is in de nacht van zaterdag op zondag opgehangen, vermoedelijk door een groep jongeren. Henny Aalders hoorde zaterdagnacht rond halftwee een stel vrolijke jongeren die in haar straat met een ladder in de weer waren. "Ze hadden veel plezier, het leek alsof ze nogal luidruchtig afscheid namen van elkaar."
'Lieshout internationaal wordt hier benadrukt'Toen ze de volgende ochtend naar de kerk ging was ze verrast om de banner plotseling te zien. "Ik weet natuurlijk niet zeker dat zij hem hebben opgehangen, maar het lijkt er wel op."
Een verklaring voor de herkomst van de banner heeft ze niet. Haar man Arnold ziet er een bevestiging in van het internationale karakter van Lieshout - 'iets met bier' - en wijst nog op het rode symbooltje met de afkortingen FVS-FSR-FSS. Dat is van het Zwitserse 'Fonds für Verkehrssicherheit', zeg maar de Zwitserse versie van Veilig Verkeer Nederland.
Ook 'normale' bannersMaandagochtend was de banner overigens alweer gedeeltelijk naar beneden gekomen. En voor de duidelijkheid: boven alle ingangswegen van Lieshout hangen ook de 'normale' verkeersbanners waarin Veilig Verkeer Nederland laat weten dat de scholen weer begonnen zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.