Stappen in Breda onrustig: veel arrestaties en bekeuringen

BREDA - De politie heeft zaterdagnacht haar handen vol gehad aan het centrum van Breda. Ze hield vijf stappers aan, van wie er twee vastzitten voor een mishandeling. Veertien feestgangers kregen een prent voor het verstoren van de openbare orde.
De mishandeling vond rond kwart voor vijf plaats op de Havermarkt. Twee mannen hadden daar mot met elkaar. Er ontstond een vechtpartij, waarbij een 20-jarige Bredanaar een 18-jarige man tegen de grond trapte.

Uit camerabeelden blijkt volgens de politie dat de twee al voor de vechtpartij onenigheid met elkaar hadden. Zij gedroegen zich uitgeslagen en baldadig. Agenten hielden de mannen aan voor verder onderzoek. De 20-jarige Bredanaar deed aangifte van mishandeling, hoewel hij juist eerder het slachtoffer schopte.

Ook bekeuringen uitgedeeld
Behalve de twee aanhoudingen kregen nog eens veertien bezoekers het aan de stok met de politie. Zij kregen een prent voor het verstoren van de openbare orde, zo zegt de politie. Drie van de veertien zitten vast. Zij verzetten zich tegen de agenten.

De politie reageert zondag niet mals op de onrustige horecanacht. "Wie Breda bezoekt met minder goede bedoelingen, zal dat merken. Hierbij komen agenten meteen in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien", waarschuwt ze.