Video

Kankerpatienten op de theaterplanken in Oss: 'Hier kan ik weer mens zijn'

5 september 2014 om 14:02
nl
De eerste kennismaking is geen rondje slap handenschudden, maar ferme high fives. Aan theatercoach Wim Wijnakker de taak om de hoofden van een tiental kankerpatiënten uit Oss leeg te krijgen. "De oefeningen die we doen, zijn ook oefeningen die toneelspelers doen, je bent dan echt wel ergens anders met je hoofd."
Geschreven door

Stichting Chaja is een creatief platform voor mensen die met kanker worden geconfronteerd. Veel mensen voelen de behoefte om via vrije expressie ervaringen te verwerken. In de Groene Engel in Oss kan dat. En heel misschien wordt het ooit een theatervoorstelling.
'Kanker buiten de deur'Pieta Besseling is een van de deelnemers. "Hier kan ik de kanker buiten de deur houden, weer mens zijn." Wim Wijnakker krijgt veel positieve reacties op haar theateroefeningen. "Mensen zeggen tegen me: "Zo, nu kan ik er weer een week tegenaan."
Volgens Besseling wordt er vooral veel plezier gemaakt. "Hier kunnen dingen die in het dagelijks leven net buiten het gangbare vallen. Ik kan eigenlijk niet zingen, maar hier kan dat."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.