Rechter blaast zaak lugubere verkrachting in Helmond in 1999 af: 'Nog nooit zo'n chaos meegemaakt'

9 april 2014 om 12:58 • Aangepast 22 november 2020 om 01:05
nl
Twee broers van 43 en 46 jaar oud stonden woensdag terecht voor de Bossche rechtbank voor een lugubere verkrachting die ze in 1999 pleegden in Helmond. Maar de rechter stopte na een paar uur met de behandeling. 'Ik heb nog nooit zo'n chaotisch verloop van een rechtszaak meegemaakt'.
Profielfoto van
Geschreven door

Het duo werd in mei 2013 opgepakt na een DNA-match. De mannen begonnen met de verkrachting toen ze een schuld van 600 gulden wilden innen.
ChaosDe behandeling van de zaak verliep woensdagochtend niet al te soepel. Eén van de advocaten kwam te laat omdat hij niet wist dat de zitting woensdag was. Een van de verdachten zou niet bij de zitting aanwezig willen zijn. In de loop van de dag werd duidelijk dat die verdachte er toch bij had willen zijn "Het is maar goed dat dit niet live is uitgezonden, alhoewel het voor sommigen misschien wel amusementswaarde heeft", zei de rechter.
De rechter besloot aan het begin van de middag dat hij de zaak woensdag niet verder wil behandelen en dat er over drie maanden een nieuwe poging gedaan moet worden. Of de zitting dan wel kan doorgaan is maar de vraag, omdat het dan zomervakantie is.
Advocaat David Moszkowicz noemt de gang van zaken een schertsvertoning :"Ik heb dit in mijn 35-jarige loopbaan nog nooit meegemaakt", aldus de advocaat.
VerkrachtingDe vrouw werd urenlang aan bed vastgebonden, haar partner werd een kussensloop over het hoofd gebonden. Ook zou een pistool op zijn oog zijn gezet. De mannen gingen er uiteindelijk met 1200 gulden, een horloge, een ring en een schoudertas vandoor.

Wachten op privacy instellingen...

De oudste van de twee kreeg in 2004 een celstraf van twintig jaar vanwege doodslag, diefstal, verkrachting, bedreiging en zware mishandeling. Zijn jongere broer zat twee jaar in de cel nadat hij met cocaïne en heroïne werd gepakt op Schiphol.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.