Video

Koen de Kort geniet in Spanje

11 september 2014 om 11:24
nl
Met alweer de vierde etappezege van John Degenkolb in de Vuelta gaat Giant-Shimano in Spanje verder waar het eerder dit seizoen in de Giro d'Italia (3) en de Tour de France (4) mee begonnen was. Het winnen van meerdere etappes in de grote rondewedstrijden. Koen de Kort uit Liempde speelt daarin een belangrijke rol.
Geschreven door

Ook woensdag moest de renner uit Liempde weer volle bak rijden om Degenkolb in een goede positie te brengen. Een sterke kopgroep moest teruggehaald worden in de etappe van Ortigueira naar A Coruna. Dat lukte enkele kilometers voor de finishstreep, zodat Degenkolb de sprint van het uitgedunde peloton kon winnen.
Degenkolb en KittelKoen de Kort: "Degenkolb is het beste in dit soort zware aankomsten. Een totaal andere sprinter dan Marcel Kittel, die vaak de allersnelste is na een vlakke etappe." Behalve voor de sprinters, moet De kort deze Vuelta ook in dienst rijden van klassementsrijder Warren Barguil, die na het wegvallen van Robert Gesink achtste staat in het algemeen klassement.
Over zijn eigen optreden in Spanje is De Kort tevreden. "Ik rij in dienst van Degenkolb en Barguil en met vier etappe-overwinningen en een renner in de top-tien van het klassement gaat dat dus prima. Zelf heb ik wel last van een ontsteking aan m'n zitvlak, maar ik hoop dat dat de komende dagen geen probleem zal opleveren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.