Video

'Het gaat om kwaliteit, niet om afkomst', reacties schoonmaakbedrijven op Budget Cleaning Brabant

9 april 2014 om 16:06 • Aangepast 24 april 2020 om 11:27
nl
Schoonmaakbedrijven uit de omgeving van Waalwijk reageren gemengd op de actie van Budget Cleaning Brabant. Dat bedrijf plaatste een wervingsadvertentie waarin 'mensen van Hollandse bodem' worden opgeroepen te reageren. Polen, Marokkanen of andere allochtonen komen er bij het bedrijf niet in.
Geschreven door

Het bedrijf Basiq Cleaning in Oisterwijk herkent zich totaal niet in het verhaal van Wesley de Laat, de eigenaar van Budget Cleaning. "Als sollicitanten netjes Nederlands spreken en goed werk afleveren, is dat voor ons voldoende. Wij zullen nooit mensen weigeren vanwege hun afkomst", reageert Ties Bertens van Basiq Cleaning. "We hebben zelf een aantal mensen uit Polen voor ons werken en daar hebben we nooit klachten over."
Geen goede naam"Bij ons werken twintig mensen van multiculturele afkomst. Het gaat om kwaliteit en niet om afkomst." Dit vertellen ze bij DCS Cleaning uit Waalwijk. De eigenaar, die niet met zijn naam op internet wil, gaat nog een stap verder: ''Het bedrijf Budget Cleaning heeft niet zo'n goede naam in deze omgeving. De Laat heeft niet eens personeel, geloof dus niet zoveel van zijn verhaal. Hij zegt dat uit onderzoek blijkt dat zijn klanten erom vragen, maar hij heeft niet eens geld om de huur te betalen. Laat staan dat hij onderzoek kan laten doen.'' 
Zo zijn er meer schoonmaakbedrijven die het bedrijf Budget Cleaning kennen. Zij beamen dat het bedrijf niet zo goed bekend staat in Waalwijk. "De Laat zegt dat hij voor het hogere, duurdere segment werkt. Nou, volgens mij mag hij daar niet eens naar binnen,'' vertelt een andere eigenaar van een schoonmaakbedrijf.
BegripBij een schoonmaakbedrijf in Geldrop snappen ze de advertentie van De Laat wel. "Ik vind het nooit zo prettig werken met allochtonen',' vertelt de eigenaar. ''Ik kan ze ook nooit zo goed peilen.'' Bij het bedrijf werken wel twee mensen uit de Antillen. Daar is niets mis mee.
In Oosterhout, bij schoonmaakbedrijf Tra, zijn er wel eens verzoeken binnengekomen van klanten die graag een autochtone schoonmaker hebben. "Maar bij ons moeten sollicitanten alleen goed Nederlands spreken, verder letten we niet op afkomst."
''Wees blij dat ze er zijn,'' benadrukken ze bij schoonmaakbedrijf Aldbro uit Oosterhout. "Ons personeel moet representatief zijn, verder stellen wij geen eisen aan de afkomst.''
WeddenschapJust Clean in Tilburg plaatst een brief op Facebook waarin ze een weddenschap willen aangaan met Wesley de Laat. ''U zegt dat uit uw onderzoek blijkt dat men geen allochtonen in de achtertuin wil. Ik daag u uit en regel voor u klanten in Vught en Oisterwijk, waar u van zegt dat men niet op een allochtoon zit te wachten, en wij zorgen er voor dat allochtonen die klus mogen klaren.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.