Harleydag Valkenswaard daagt burgemeester vanwege intrekken vergunning: 'Nooit problemen geweest'

10 april 2014 om 11:09 • Aangepast 22 november 2020 om 01:05
nl
De organisatie van de Harleydag in Valkenswaard stapt naar de rechter omdat de vergunning voor het evenement is ingetrokken. Het kort geding tegen burgemeester Anton Ederveen dient volgende week.
Profielfoto van
Geschreven door

De zevende editie van de Harleydag in Valkenswaard staat gepland op 26 april. De burgemeester gaf hiervoor een vergunning af, maar trok die later weer in vanwege de recente onrust onder rivaliserende motorclubs en een negatief advies van de politie.
'Nooit problemen geweest'“We laten het er niet bij zitten”, schrijft de organisatie op haar internetpagina. "De burgemeester baseert zich op geheime informatie van de politie dat er een bendeoorlog dreigt. Wij weten niet wat die geheime informatie is. Ik geloof niet dat het zulke informatie is dat alle Harleydagen verboden moeten worden. Er zijn bij ons nooit problemen geweest'', legt woordvoerster Corry Daalhof donderdag uit.
De Harleydag in Valkenswaard trekt honderden motorrijders en meer dan 10.000 belangstellenden. Vergelijkbare motorevenementen in Veldhoven, Veghel, Aarle-Rixtel werden ook al verboden.
'Veiligheid voorop'Burgemeester Ederveen liet eerder al via Twitter weten dat hij het jammer vindt dat hij de vergunning in moet trekken. "Maar de veiligheid van en voor de inwoners staat voorop", twitterde hij.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.