Video

Uitvaart PSV-icoon Harrie van Kemenade: 'Hij was erg pragmatisch, maar kwam niet aan zijn cluppie'

10 april 2014 om 16:28 • Aangepast 22 november 2020 om 01:04
nl
PSV-icoon Harrie van Kemenade is donderdag in Eindhoven begraven. Van Kemenade was jarenlang uitbater van trainingscomplex De Herdgang. Hij overleed vrijdagavond op 79-jarige leeftijd.
Profielfoto van
Geschreven door

De Eindhovenaar was sinds 1978 verantwoordelijk voor het trainingscomplex van PSV. Na zijn pensioen namen zijn kinderen Paul en Liesbeth zijn taken over, maar Harrie bleef tot een paar weken geleden actief op het PSV-terrein.
'Hij wás PSV'Van Kemenade wordt geroemd als 'de verpersoonlijking van de PSV-cultuur'. "Hij had eigenlijk een boek moeten schrijven. Dat was een bestseller geworden. Hij wás PSV", vertelt voormalig PSV-doelman Hans van Breukelen. "Zijn geest zal voor altijd rondwaren bij PSV."

Wachten op privacy instellingen...

Van Breukelen kan zich zijn eerste ontmoeting met Van Kemenade nog goed voor herinneren. "Dat was in 1984. Ik kwam vanuit Engeland aan op Welschap en zijn eerste vraag was: wil je een bakkie koffie? Toen was de ban gebroken en is er een band ontstaan."
Volgens de ex-doelman was de beheerder van De Herdgang 'als een vader voor je'. "Hij kon een arm om je heen slaan maar je ook met de grond gelijk maken. Een ongelofelijk pragmatisch mens, maar kwam niet aan zijn cluppie!"
'Stukje PSV gestorven'Oud-voorzitter Harry van Raaij meent dat met het heengaan van Van Kemenade een stukje PSV is gestorven. "Hij is van grote betekenis geweest voor wat ik het Huis van PSV noem. Daar heeft hij jarenlang zijn stempel op gedrukt."
Oud-speler Berry van Aerle roemt ook echtgenote Mies van Kemenade. "Harrie en Mies waren een soort van tweede vader en moeder voor ons. Ze hebben veel spelers grootgebracht." Willy van de Kerkhof noemt Van Kemenade een nuchtere man. "Voor hem telde geld niet. Iedereen was gelijk."
St. Antonius AbtDe uitvaart van Van Kemenade vond plaats in de parochiekerk van St. Antonius Abt in Eindhoven.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.