Slager Van Strien uit 's Gravenmoer maakt lekkerste gehaktbal: Dinsdag ga ik er duizend draaien!

29 september 2014 om 22:00
nl
Slager Marco van Strien uit 's Gravenmoer heeft de lekkerste gehaktbal van Nederland. Dat bleek maandagavond in Maarssen waar de winnaar van de wedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie werd bekendgemaakt. Van Strien was opgetogen toen hij hoorde dat hij gewonnen had: "Superfantastisch, ongelooflijk!"
Geschreven door

In totaal werden er voor de wedstrijd 54 ballen getest en nog 24 eens gehaktvarianten. Van Strien was een grote kanshebber, want hij werd vorig jaar al tweede. “Het was superspannend. En ik ben superblij dat ik gewonnen heb.”
Al jaren een succesDe gehaktbal van Van Strien is volgens hem al jaren een topper in zijn zaak aan de Hoofdstraat in ’s Gravenmoer. “Ik verkoop al jaren heel veel ballen, maar nu helemaal”, weet van Strien. “Ik ga dinsdag om zeven uur ’s morgens beginnen en dan ga ik er duizend draaien. Iedereen wil natuurlijk zo’n bal.”
Van Strien versloeg in de finale slagerij Bram Haak uit Rotterdam en slagerij Smit uit Ternaard. Brabant was met vier slagers in de finale goed vertegenwoordigd. Behalve winnaar Van Strien eindigden Slager Ron de Kwant uit Hank, slager Koen van Vugt uit Drunen en slager Willy Beerens uit Liempde in de top tien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.