Video

Geert Wilders: 'Arresteer Marokkaanse buurtvader Abdellah Oualkaid uit Eindhoven'

11 april 2014 om 12:29 • Aangepast 22 november 2020 om 01:04
nl
Geert Wilders wil dat de Marokkaanse buurtvader Abdellah Oualkaid uit het Eindhovense stadsdeel Gestel gearresteerd wordt. Dat laat hij vrijdagochtend weten op Twitter. De PVV heeft vragen gesteld aan de ministers van Veiligheid en Justitie en Sociale Zaken en Werkgelegenheid naar aanleiding van berichtgeving van Omroep Brabant.
Profielfoto van
Geschreven door

Oualkaid zei in het tv-programma Onder Ons dat hij de derde overvaller van juwelierszaak Goldies in Deurne niet zou aangeven. Hij zei ook dat hij wel een goed beeld heeft van de dader. "De daad is niet goed te keuren, maar hij is wel nog steeds een mens", zei Oualkaid. Hij heeft de dader wel opgeroepen zichzelf aan te geven.
VragenBij de overval op Goldies werden twee andere overvallers doodgeschoten. De PVV wil weten waarom er geen actie is ondernomen om de naam van de derde overvaller te achterhalen.
De PVV wil weten of de ministers bereid zijn Oualkaid op te laten pakken. De partij vindt dat de buurtvader met zijn uitspraken laat zien dat de integratie van Marokkanen mislukt is.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.