Dat was de druppel, Eindhovense juwelier Golden Image stopt na tweede overval

EINDHOVEN - Juweliersechtpaar Comruk uit Best is er klaar mee. Hun zaak aan de Kruisstraat in Eindhoven werd in maart voor de tweede keer overvallen. Nu pakken ze de sieraden in dozen en staan de vitrines bij Golden Image leeg. Ze stoppen ermee. Na elf jaar is het is genoeg geweest.
Adil en Özay zijn vooral boos. Natuurlijk op de mensen die hen bij twee overvallen de schrik van hun leven bezorgde. Maar ook op de politie. "Ze houden ons gewoon aan het lijntje. We krijgen vrijwel niets te horen over het onderzoek. Eigenlijk snap ik niet dat ze de overvallers nog niet hebben", zegt een emotionele Özay.

Politie vertelt niets
Vlak na de overval stond er een groot politiepeleton voor de winkel. "We kregen te horen dat ze op de A2 een achtervolging hadden gestart. Ze hadden ze dus in het vizier. Toch zijn ze ze kwijtgeraakt. Dat kan toch niet?"

Vervolgens is het stil gebleven richting het echtpaar. "Als ik bel met de politie krijg ik te horen dat dat niet mag", zegt Özay. "Ze bellen ons wel als ze iets weten, zeggen ze dan. Maar ik zit met vragen en wil weten hoe het met het onderzoek staat."

Nog steeds angstig
Het gaat, naar omstandigheden, redelijk met het echtpaar. Lichamelijk is Adil goed hersteld na de eerste overval. Hij kreeg twaalf messteken in zijn hele lijf en werd gewurgd. Hij overleefde het, maar moest een tijd herstellen. De tweede overval zorgde niet voor lichamelijk letsel, maar tussen de oren knaagt het.

"Op straat draag ik geen juwelen meer", zegt Özay. "Dat durf ik nog niet. Als er mensen aan de deur staan, dan wantrouw ik het ook. Ik kijk nog steeds om me heen. Die gasten lopen nog gewoon rond. Het is wat dat betreft nog heel zwaar, maar we worden goed geholpen door hulpverleners."

Het pand aan de Kruisstraat staat nu te huur. Özay heeft goede hoop dat het binnenkort verhuurd is. "Dan zijn wij helemaal klaar. Mocht het niet lukken, dan is er een kansje dat we nog tot inkeer komen, maar die kans is echt héél klein."
Meer over dit onderwerp:
juwelier overval 112 golden image kruisstraat eindhoven