Video

'Erwin Koeman in beeld om hoofdcoach van NAC Breda te worden'

11 april 2014 om 19:31 • Aangepast 22 november 2020 om 01:03
nl
Erwin Koeman is in beeld om volgend seizoen hoofdtrainer van NAC Breda te worden, dat zegt analist Aad de Mos vrijdag in het voetbalpraatprogramma FC Onder Ons van Omroep Brabant. "Dan moet hij wel RKC Waalwijk voor de eredivisie behouden."
Profielfoto van
Geschreven door

Volgens De Mos is het niet zeker dat Nebojsa Gudelj ook volgend seizoen hoofdcoach van NAC blijft. "Dat baseer ik op interviews met technisch directeur Graeme Rutjes. Als je die goed leest, weet ik genoeg."
Mechelen-clanKoeman en Rutjes speelden in het verleden samen bij KV Mechelen, dat toen door De Mos werd getraind. "Uit die tijd weet ik dat beide heren hetzelfde over voetbal denken en dat is heel belangrijk om goed samen te kunnen werken. Ja, ik zie die Mechelen-clan wel ontstaan."
Koeman is momenteel aan RKC Waalwijk verbonden, maar hij gaf eerder aan zijn aflopende contract niet te willen verlengen. De Mos: "Erwin past uitstekend bij NAC. Hij kan als trainer prima een organisatie neerzetten en laat zijn ploegen niet behoudend spelen."
"Hij weet hoe het spelletje gespeeld moet worden", vervolgt de oud-trainer. "Hij heeft zelf op het hoogste niveau geacteerd en is bovendien een aimabel persoon."
‘Goede combinatie’Twan Scheepers, die van 1995 tot en met 1998 voor NAC speelde, kan zich vinden in de woorden van De Mos. "Ik zie de combinatie tussen Koeman en NAC ook wel zitten."

Wachten op privacy instellingen...

Scheepers is dit seizoen als assistent-trainer aan Jong PSV verbonden en vertelt daar onder meer over in FC Onder Ons. Het voetbalprogramma is tot zaterdagavond ieder uur op Omroep Brabant te zien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.