Video

Politie-inval bij Partycentrum Oase, tijdelijk clubhuis motorclub Satudarah Tilburg

12 april 2014 om 01:03 • Aangepast 22 november 2020 om 01:03
nl
Bij het clubhuis van Satudarah in Tilburg is vrijdagavond een korte politie-inval geweest. De motorclub zetelt tijdelijk in Partycentrum Oase aan de Zevenheuvelenweg. Er is niemand aangehouden en er zijn geen spullen in beslag genomen.
Profielfoto van
Geschreven door

Volgens omstanders hebben er tientallen agenten met zaklampen de omgeving doorzocht. Rondom het partycentrum stonden zo'n twintig politieauto's. Iedereen werd op afstand gehouden.
GesprekkenDe politie wilde in eerste instantie niet zeggen wat er aan de hand was. Pas later bleek dat het om een onderzoek ging in en rondom het partycentrum. De namen van de twintig aanwezige leden zijn daarbij genoteerd. Agenten hebben met de leden gesproken.
Enkele leden van Satudarah laten weten dat het de laatste avond was in het tijdelijke clubhuis. De politie-inval was volgens hen 'een algemene controle'. De politie zou de zoeking vrijdagavond zijn begonnen bij een adres aan het Mascagnihof, waarom is onduidelijk.[Tweet:body:https://twitter.com/Politie_Tilburg/status/454729816819122177]
Eerdere invallenVrijdag werden er eerder op de dag wapens gevonden bij Satudarah-leden in Limburg. Twee leden werden gearresteerd bij een woning in Sittard. De politie zegt dat er geen verband is tussen de inval in Sittard en de inval in Tilburg diezelfde avond.
Het clubhuis aan de Zevenheuvelenweg krijgt vaker bezoek van de politie, zo werd het in februari nog hermetisch afgesloten om een bijeenkomst te blokkeren. Het pand werd ook doorzocht en in mei vorig jaar werd het zelfs gesloten door de gemeente.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.