Eigenaar juwelierszaak Goldies in Deurne heeft strafblad vanwege poging tot doodslag

12 april 2014 om 14:11 • Aangepast 24 april om 11:35
Eigenaar Willy Sanders van juwelierszaak Goldies in Deurne bij wie onlangs twee overvallers zijn doodgeschoten, is in 2004 veroordeeld voor een poging tot doodslag.
Geschreven door

Volgens de advocaten van de nabestaanden kan zijn strafblad een rol spelen in het verdere verloop van deze zaak, meldt de Volkskrant.
Twee weken geleden kwamen twee overvallers (20 en 29 jaar) om het leven na een schietpartij in de juwelierszaak. De juwelier en zijn vrouw worden officieel verdacht van het medeplegen van doodslag. Zij mogen de beslissing over hun vervolging in vrijheid afwachten.
Zoenen met juweliersvrouw    Sanders (53) werd veroordeeld nadat hij een dorpsgenoot had mishandeld in een café. De dorpsgenoot zou volgens het Eindhovens Dagblad hebben gezoend met met de juweliersvrouw. Het slachtoffer werd achttien keer hard tegen het hoofd geslagen en in het gezicht getrapt en hield daar kneuzingen, losse tanden en een gebroken jukbeen aan over.
De juwelier was onder invloed van alcohol en zei in de rechtbank dat hij niets kon herinneren, maar beveiligingscamera's hadden het incident opgenomen. De juwelier moest drie maanden de cel in, mede omdat hij zich volgens de rechter 'volstrekt niet had bekommerd' om het lot van zijn slachtoffer.
Alles over de overval op de juwelier in Deurne lees je op omroepbrabant.nl/goldies.

Wachten op privacy instellingen...